Dačić: Referenduma u Vojvodini i na Kosovu neće biti

Oni koji predlažu referendum o odvajanju Vojvodine nemaju većinu da donesu odluku ni u mesnoj zajednici, a ne u pokrajinskoj skupštini, rekao je Dačić

  • 44

Referendum o odvajanju Vojvodine od Srbije ne može biti organizovan, jer oni koji to traže nemaju većinu u Skupštini Vojvodine da bi o tome doneli odluku, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

ČANAK TRAŽI REFERENDUM U VOJVODINI: Ako može Republika Srpska, možemo i mi!

- Referenduma u Vojvodini svakako ne može biti jer o tome treba doneti odluku, a oni koji predlažu taj referendum nemaju većinu da donesu odluku ni u mesnoj zajednici, a kamoli u pokrajinskoj skupštini - rekao je Dačić posle razgovora sa šefom poljske diplomatije Vitoldom Vaščikovskim.

Komentarišući predloge pojedinih stranaka sa Kosova o referendumu o spajanju Kosova i Albanije, Dačić je rekao da je dobro što su se takvi navodi pojavili jer međunarodna zajednica može da vidi da je Srbija bila u pravu i da je suština njihove politike bilo ujedinjenje Kosova i Albanije.

Na Kosovu traže referendum za spajanje s Albanijom

- Mi smo o tome govorili 20-30 godina. Tamo ne žive dva naroda nego jedan narod, to nisu Kosovari nego Albanci koji žive na Kosovu, kao što i Srbi žive na Kosovu - rekao je Dačić i dodao da to pokazuje da se zloupotrebljavala priča o pravu na samoopredeljenje Albanaca na Kosovu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dačić: Nećemo dozvoliti ugrožavanje ni Srbije, ni Srpske

Na Kosovu su Albanci nacionalna manjina u okviru Srbije i onaa nema pravo na samoopredeljenje, rekao je šef srpske diplomatije.

- Dok im neko ne namigne sa Zapada (referendum) sigurno neće organizovati - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    30. septembar 2016 | 15:05

    Tebe ce da pitaju kapone

  • zive

    30. septembar 2016 | 14:42

    O cemu prica ovaj nas Ministar Dali je on uopste svestan , mozda jos sanja vreme Milosevica . ON dobro zna da ako mu treba da poseti kosovo on mora prvo da trazi odobrenje OD Kosovskih organa Isto zna da kosovo je priznato od 112 drzava sveta, isto zna da Kosovo ostaje Samo jedan san srpskom politiku sto vise se zabavimo Kosovom toliko vise gubimo ugled Srbije. Sto vise se borimo za izgubljeno Kosovo toliko vise ima da pati Srpski narod dole. Na drugoj strani prihvata referendum Republike Srpske na drugu stranu ne da prava Vojvodinu, Sabdjaku, pa i Presevu ludo budite svesni jedan put dase pomirimo sa ono sta smo izgubili i da ne trazimo nesto sta nije nase inace nasa Srbija bice sve manja i ponovo dovescemo Rat u balkanu, i Ponovo cemo da izgubimo za uvek

  • MB

    30. septembar 2016 | 17:40

    Eto tebe ce da se pita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA