≫ 

DODIK I NIKOLIĆ POSLE SASTANKA: Stabilnost regiona je najbitnija

- Naše aktivnosti u narednom periodu treba da budu usmerene upravo ka ojačavanju regionalne stabilnosti i onoga što doprinosi toj stabilnosti - kaže Dodik.

  • 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik konstatovali su danas posle sastanka u Beogradu da izborna volja građana mora da se poštuje, kao i očuvanje demokratskih principa na kojima počiva funkcionisanje instucija i pravne države.

Predsednik Republike Srpske Miodrag Dodik izjavio je da mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao na izbornom rezultatu, kao i na mirno sprovedenim lokalnim izborima u BiH i referendumu u Republici Srpskoj.

- Konstatovali smo da su mir i stabinosti veoma važni, da su očuvanu i da svi spekulanti koji su govorili o tome da će kroz ova dva događaja, referendum i izbore, biti ugrožena stabilnost i da će biti nasilja apsolutno su se prevarili - rekao je Dodik novinarima posle sastanka s predsednikom Nikolićem u Beogradu.

Dodik je dodao da je narod pokazao visoku demokratsku svest, te da je u tom pogledu apsolutno jasno da nisu bili upravu oni koji su predviđali "razne događaje".

Kako je naveo, ranije se na aerodromu sreo sa premiijerom Srbije Aleksandrom Vučiće, te da su konstatovali da je regionalna stabilnosti od najvišeg značaja za sve.

- Naše aktivnosti u narednom periodu treba da budu usmerene upravo ka ojačavanju regionalne stabilnosti i onoga što doprinosi toj stabilnosti - kaže Dodik.

Susret sa Vučićem je, kaže, bila još jedna prilika da potvrdi dobre odnose i sa Nikolićem i sa Vučićem u okviru ekonomske saradnje Srbije i Republike Srpske.

- Bilo je razgovora sa premijerom Vučićem i o tome da su otklonjeni određeni porblemi vezani za izgradnju mosta u Bratuncu što je obostrani interes - rekao je Dodik i naveo da očekuje da će se održati dinamika izgradnje jednog takvog objekat. "Dogovorili smo se da se u narednih desetak dana ponovo nađemo i da razgovaramo o našim planovima za konkretne projekte ubuduće - naveo je Dodik.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pasha ZVORNIK

    6. oktobar 2016 | 15:07

    To je vise za nepovijerovati,zar smo toliko interesantni da nemozete bez nas ni dana da provedete, gledajte svoga posla i svojih problema, dokle vise ovakvim glupostima, eto vam MRSKA dajte SANDžAK i rijesen problem, da okusite kako je sa debilom življeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA