≫ 

VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Hitno se noćas iz Brisela vraća za Beograd!

Vučić je potez najavio nakon što je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja u pregovorima EU i Srbije

Premijer Aleksandar Vučić odlučio je večeras, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, da otputuje iz Brisela i vrati se za Beograd, tako da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji EU -i Srbije.

HRVATSKA BLOKIRALA SRBIJU ZA POGLAVLJE 26! VUČIĆ: Dosta je njihovog iživljavanja!

Vučić je ovaj svoj potez danas najavio nakon što je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima EU i Srbije, koje je trebalo da sutra bude otvoreno zajedno sa poglavljima 5 i 25, prenose agencije. To je njegov odgovor na činjenicu da EU nije otklonila prepreke za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, odnosno da postigne dogovor sa Hrvatskom da povuče svoju blokadu na to otvaranje.

On je danas ovaj incident prokomentario rečima da mu je dosta hrvatskog iživljavanja, te da " je Srbija sve vreme bila strpljiva, i trudila se da ne reaguje, ali će od sada drugačije razgovarati".

Ovo nije prvi put da Zagreb blokira otvaranje poglavlja, isto se dpogodilo sa 23 i 24, iako su evropski zvaničnici, Evropska komisija, a danas izričito i kancelarka Angela Merkel, ukazali da se bilateralna pitanja rešavaju bilateralno, a ne u okviru pregovaračkog procesa o pristupanju.

Vučić je novinarima u prolazu rekao da je saštanak s Mogerini bio veoma težak, i da je on izneo svoje mišljenje o ponašanju pokedinih zemalja u regionu, pre svega Hrvatske.

Na Međuvladinoj konferenciji, na kojoj je planirano otvaranje poglavlja 5 i 25, ostaje ministarka Jadranka Joksimović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    13. decembar 2016 | 00:36

    Ma treba njih lepo sankcionisati,i definitivno bojkotovati njihove proizvode ...... I to cela Srbija!!! Po dzepu,najvise boli!!!

  • Baki

    13. decembar 2016 | 00:00

    Tako i treba. Bravo Vucicu. Dosta vise hrvatskih gluposti,jadnici napaceni

  • Max

    12. decembar 2016 | 22:02

    Razumna odluka premijera, neshvatljivo ponašanje Hrvata a bogami i EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA