Vučić se večeras obraća naciji povodom otvaranja poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 18 sati povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU

  • 96

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 18 sati povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Srbija će danas na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju EU otvoriti dva poglavlja - 5 od javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanjima, a biće održan i redovni Savet za pridruživanje i stabilizaciju EU-Srbija.

VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Hitno se noćas iz Brisela vraća za Beograd!

HRVATSKA BLOKIRALA SRBIJU ZA POGLAVLJE 26! VUČIĆ: Dosta je njihovog iživljavanja!

Podsećamo, premijer Vučić je juče najavio da će danas saopštiti više detalja u vezi sa blokadom Hrvatske, da Srbija otvori i poglavlje 26 (obrazovanje i kultura) u pregovorima sa EU.

Međuvladinoj konferenciji prisustvovaće ministarka Jadranka Joksimović, ali ne i Vučić koji je sinoć, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, odlučio da otputuje iz Brisela i ne prisustvuje Međuvladinoj konferenciji EU-Srbije.

Foto: Tanjug/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE Foto: Tanjug/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

To je premijerov odgovor na činjenicu da EU nije otklonila prepreke za otvaranje i poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, odnosno nije postignut dogovor sa Hrvatskom da povuče svoju blokadu na to otvaranje.

Posle sastanka šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, premijer Srbije je poručio da je imao težak i otvoren razgovor sa Mogerini, kojoj se zahvalio na prijemu i ličnoj korektnosti i poštovanju koje pokazuje prema Srbiji.

- Nisam krio nezadovoljstvo i razočaranje Srbije zbog ponašanja pojedinih zemalja članica, posebno Republike Hrvatske. Pošto sam odgovoran i moj posao je da se brinem o budućnosti Republike Srbije, a ne da se ponašam kako se ponašaju neki drugi u regionu - poručio je Vučić izlazeći iz zgrade Saveta EU.

Premijer je izjavio i da mu je "dosta hrvatskog iživljavanja" i najavio da će se danas obratiti naciji.

Međuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena poglavlja 5 i 25 zakazana je za 16.30 sati u Briselu.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 987

    13. decembar 2016 | 09:42

    Hrvati su ovoga puta preterali, necemo odustati od svoje buducnosti samo zato sto neko tako zeli.

  • milena

    13. decembar 2016 | 13:54

    Bice ovo zanimljivo obracanje javnosti... Hrvati su tolika bagra...

  • Niksa

    13. decembar 2016 | 11:03

    Hrvati ne mogu da podnesu uspeh RS i tu je kraj, samo mi nije jasno zasto EU dozvoljava takvo ponasanje i promociju besa i mrznje?? Valjda je premijer dobio neko obrazlozenje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA