NOVI USLOV! EU traži da zatvorimo Rusko-srpski centar u Nišu

EU traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

  • 33

Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost.

EU OTIMA SRBIJU RUSIJI: Alarm u Briselu! Poseta Lavrova ubrzava otvaranje poglavlja (FOTO)

DAČIĆ: Lavrov je toliko toga uradio za Srbiju, veoma smo mu zahvalni (FOTO) (VIDEO)

- A to što je tokom njegovog postojanja očišćeno od mina više od četiri miliona kvadratnih metara i deminirano oko 1.500 mina i ostalih eksplozivnih naprava, to što je taj centar pružao pomoć u gašenju požara na jugu Evrope, uključujući zemlje EU, o tome radije ćute - rekao je Lavrov za Sputnjik.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Šef ruske diplomatije, koji boravi u poseti Beogradu, kaže da Brisel traži od Srbije da zatvori taj centar ako hoće u EU.

- I uopšte traži od Srbije da se ponaša onako kako se ponaša rukovodilac Crne Gore koji je naprosto prekršio sve svoje obaveze, svoja obećanja, izdao Rusiju, iako mu Rusija nije učinila ništa loše - rekao je Lavrov i dodao:

- Ako EU hoće na taj način da stiče prijatelje, onda se to zove družiti se protiv nekog, iako smo mi oduvek smatrali da se treba družiti s nekim. Tako postupamo i sa našim balkanskim susedima -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije  da status Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu nije bila tema razgovora sa njegovom ruskim kolegom Sergejem Lavrovim i ocenio da su navodi da je to špijunski centar "gluposti".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je za RTS istakao da će premijer Srbije Aleksandar Vučić imati dovoljno vremena da o tome razgovara sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, te najavio da će Vučić najverovatnije 21. decembra biti u poseti Moskvi.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    13. decembar 2016 | 11:59

    E to malo teze...

  • Boki

    13. decembar 2016 | 15:15

    Otvorite pravu vojnu bazu,pa da vidimo kakoce onda da razgovaraju sa nama.smradovi!!!

  • Ultra

    13. decembar 2016 | 12:59

    Glupost! Bio sam dole na dodatnoj obuci spasilačkih timova, jer ima sjajno pripremljena mesta za simulaciju i vežbanje prilikom raznih nepogoda. Ni u ludilu ne zatvarati centar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA