Hrvatska se ne pita ništa u EU: PALMA O BLOKADI POGLAVLJA

Hrvatska nije blokirala otvoranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sama, jer se ona u Evropskoj uniji ne pita ništa, smatra lider Jedinstvene Srbije

  • 30

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, reagovao je povodom blokade u otvaranju poglavlja Srbije u Briselu, ističući da se Hrvatska tu ne pita ništa.

JADNA JE EU U KOJOJ HRVATSKA VODI GLAVNU REČ: Dačić o blokadi poglavlja

NOVI USLOV! EU traži da zatvorimo Rusko-srpski centar u Nišu

- Hrvatska nije blokirala otvoranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sama, jer se ona u Evropskoj uniji ne pita ništa. Centralno pitanje je dokle Evropska unija misli da indirektno preko neke svoje članice blokira pristup Srbije Evropskoj uniji. Sa druge strane se od Srbije traže dobrosusedski odnosi sa Kosovom, koje nije država, niti će to ikada biti, a da ne govorim o skandalu sa ustaškom tablom u Jasenovcu i vređanju Srba i Srbije u slučaju čokolada iz naše zemlje - piše u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dokaz da Hrvatska ne vuče takve poteze samostalno je činjenica da poglavlje 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje, nema nikakve veze sa primedbama Hrvatske, a zvaničan stav Evropske unije je da pitanja koje pokreće Hrvatska, države rešavaju bilateralno, a ne na nivou Unije, ukazuje Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. decembar 2016 | 12:55

    Nazalost, EU, nije - Jagodina...

  • pier cyber ten Jedi go na

    13. decembar 2016 | 16:11

    Palma je u pravu treba zavrsit sa tom evropom Naša je greska sto smo u svim ratovima bili na pravoj strani Nismo smjeli biti protiv ustasa i nacista

  • Ita

    13. decembar 2016 | 13:11

    A Srbiju ce se kao pitat'kad i ako udje u uniju?Idi bre da se lecis!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA