Skot čestitao Vučiću na napretku Srbije

Ambasador Skot preneo je premijeru Vučiću zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji

  • 70

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, koji mu je čestitao na na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav američke administracije da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija. Premijer Vučić je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku Džozefu Bajdenu, kao i ambasadoru Skotu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

POZIV KOJI JE DIGAO ZAGREB NA NOGE: Bajden zvao Plenkovića zbog blokade poglavlja

Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu (VIDEO)

Srpski premijer i američki ambasador su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu, a premijer Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Skot je preneo zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji, ekonomskim rezultatima koje donose mere srpske vlade i istakao da raste interes potencijalnih investitora iz SAD-a za ulaganje u srpsku privredu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    14. decembar 2016 | 17:37

    Lepo je sto jos uvek postoje ovakvi ljudi kao sto je gospodin Skot i hoce da priznaju da smo napredovali u svakom smislu, cestitaju nam na uspehu.

  • moma

    14. decembar 2016 | 16:20

    Samo neka dodje sto vise njihovih kompanija u Srbiju

  • Zlatko

    14. decembar 2016 | 16:17

    Americke investicije su vise nego dobrodosle u Srbiju. Drago mi je da se klima menja u nasu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA