Srbija će uvek biti uz Nemačku: Vučić uputio saučešće povodom napada u Berlinu

Tragični događaji poput ovog zahtevaju ne samo verbalnu podršku, već i pomoć u odlučnom i nemilosrdnom obračunu sa mračnim snagama terora - istakao je premijer Vučić

  • 98

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu, uz poruku da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti ljudskih i civilizacijskih vrednosti koje delimo.

Vučić izjavio saučešće Rusima i poručio: Obračunaćemo se s terorizmom, imate podršku Srbije!

Vučić iskreno: Prihvatam izvinjenje premijera Hrvatske

- Veoma nas je potresla vest o nečovečnom napadu u Berlinu, koji je odneo nedužne živote u vreme iščekivanja najradosnijeg hrišćanskog praznika, ponovo nas upozorivši na to da mržnja i nasilje mogu da se pojave na svakom mestu - naveo je premijer Vučić, objavljeno na sajtu Vlade Srbije.

Srbija će, dodao je, uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti ljudskih i civilizacijskih vrednosti koje delimo.

- Tragični događaji poput ovog zahtevaju ne samo verbalnu podršku, već i pomoć u odlučnom i nemilosrdnom obračunu sa mračnim snagama terora - istakao i ukazao da je Srbija, iako je mala zemlja, spremna da bude na strani pravednog cilja - zajedničke budućnosti oslobođene straha od terorizma.

- U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i vama i vašoj vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a ranjenima iskrene želje za brz oporavak - navodi se u telegramu saučešća premijera Vučića.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    20. decembar 2016 | 14:55

    Tragedija u Nemačkoj je potresla sve jer su nevini ljudi stradali u terorističkom napadu.

  • Marina

    20. decembar 2016 | 14:36

    Srpski narod je svim srcem uz nemacki narod!

  • koko

    20. decembar 2016 | 14:52

    Nemacka je prijatelj Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA