Gradonačelnici: Pokret socijalista pokušava da razbije srpsko političko jedinstvo na KiM

Naše opštine prekidaju svaki kontakt i saradnju i sa članovima Pokreta socijalista u institucijama na svim nivoima na KiM, stoji u saopštenju gradonačelnika

  • 2

Predstavnici svih deset kosovskih opština sa srpskom većinom sastali su se danas u Zvečanu kako bi zauzeli zajednički stav povodom smene ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomira Marića i postavljenja Mirjane Jevtić na tu funkciju. U zaključcima se navodi da je ministar za administraciju Ljubomir Marić funkciju obavljao u interesu srpskog naroda na KiM i opština sa srpskom većinom.

SNS na Kosovu i Metohiji prekida saradnju sa Vulinovom strankom

Opštinski odbori SNS za KiM odgovorili VULINOVIM članovima: Ne praštamo nož u leđa, stali ste uz Isu Mustafu, a ne Vučića

-Ministar za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomir Marić obavljao je funkciju u najboljem interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i opština sa srpskom većinom - zaključili su danas na zajedničkom sastanku u Zvečanu kome su prisustvovali gradonačelnici Zvečana, Severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Gračanice, Štrpca, Raniluga, Klokota, Parteša-Pasjana i Novog Brda, a izostao je jedino gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović, umesto kojeg je tu opštinu predstavljao predsednik Skupštine Zoran Todić.

Printksin: Youtube/Slobodno Srpski Printksin: Youtube/Slobodno Srpski

- Jasno je da smena ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomira Marića nema nikakve veze sa rezultatima njegovog rada i rada Ministarstva kojim je upravljao, što je potvrdila i Evropska komisija u svom nedavnom Izveštaju - jedoglasno su zaključili učesnici sastanka.

- Njegova smena je plod političkog prevrata izvršenog od strane grupe srpskih poslanika u kosovskom parlamentu i realizovana je mimo većinske volje Srba na Kosovu i Metohiji, iskazane na poslednjim izborima. Šokirani smo izborom Mirjane Jevtić za ministra za administraciju i lokalnu samoupravu i njenom odlukom da prihvati to postavljenje. Smatramo da gospođa Jevtić nema nikakav legitimitet, te nećemo priznati njeno imenovanje i odbacujemo mogućnost svake saradnje i komunikacije sa njom - navedeno je u saopštenju izdatom posle sastanka.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Srpski poslanici u kosovskom parlamentu koji su, u dogovoru sa premijerom Isom Mustafom, realizovali ovaj napad na srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, takođe su ovim činom izgubili svaki legitimitet i mi prestajemo da ih doživljavamo kao predstavnike srpskog naroda - kažu učesnici sastanka.

- Naše opštine prekidaju svaki kontakt i saradnju i sa članovima Pokreta socijalista u institucijama na svim nivoima na KiM, jer je ta politička organizacija glavni protagonista pokušaja razbijanja srpskog političkog jedinstva na Kosovu, stoju na kraju saopštenja.

S.S. (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrcak

    21. decembar 2016 | 18:42

    Treba i podrzavam smenu svih odbornika i gradonacelnika, koji su se prikljucili Mustafi i albancima. Time su obrukali i izdali svoj narod na KiM.

  • realan

    21. decembar 2016 | 16:25

    Naslov.... Gradonačelnici optužuju nekog za tako nešto.........Gradonačelnik Opštine Ranilug,ima li on obraza da nekome nešto kaže,kad se među prvima priključio tim istim vlastima još '99 godine,kada skoro niko nije drugi učinio to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA