"Za Srbe na Kosovu niko nije učinio više od Vučića": Vulin pozvao svoje da slede premijera

- Interesi Srba na KiM mogu da se štite samo u jedinstvu sa Vladom Srbije - kaže Vulin

  • 34

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da za Srbe na Kosovu i Metohiji niko nije učinio više od predsednika SNS Aleksandra Vučića i da zato očekuje od svih članova tog pokreta sa KiM da ga slede.

VUČIĆ ZAGRMEO: Srbija će imati najmanje 10 ubedljivo najmoćnijih letelica na Balkanu

- Ko se ne odazove na poziv predsednika vlade, taj više nije član Pokreta socijalista i ne može da se poziva na naš pokret ili na mene - poručio je Vulin.

On dodaje da interesi Srba na KiM mogu da se štite samo u jedinstvu sa Vladom Srbije.

- Ja ostajem pri stavu da Vladu KiM treba srušiti zbog izbegavanja da se formira Zajednica srpskih opština i tako izazvati vanredne izbore na svim nivoima. Izlaskom svih potpredsednika, ministara, pomoćnika, zamenika i poslanika iz redova srpske vlade u Prištini bi ostala bez podrške i bez legitimiteta što bi dovelo do njenog pada - navodi Vulin.

Prema njegovim rečima, Pokret socijalista je najlojalniji saveznik SNS i Aleksandra Vučića i zato državna politika koju vodi premijer ne može da bude predmet razlika ili rasprave.

- Veoma cenim napor Aleksandra Vučića da se narušeno jedinstvo među Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo uspostavi i ojača. Niko nije učinio za Srbe na KiM više od njega i zato očekujem od svih članova Pokreta socijalista sa KiM da se odazovu njegovom pozivu i budu uz politiku koju predstavlja - poručio je predsednik Pokreta socijalista.

Među poslanicima Srbima u skupštini tzv. nezavisnog Kosova došlo je do podele zbog smene podpredsednika kosovske vlade i ministra lokalne administracije Ljubomira Marića (koji je zamenjen drugom članicom PS), koji ima podršku Beograda ali očigledno ne i poslanika sa Kosova.

Usledile su oštre prozivke Beograda i lokalnog odbora SNS "zbog izdaje srpskih nacionalnih interesa zarad malo vlasti".

Vučić je sinoć izjavio da će u ponedeljak, 26. decembra, biti rešeno sve u vezi sa Srpskom listom, čiji deo poslanika se vratio u Skupštinu Kosova uprkos protivljenju Beograda, kao i da ima puno poverenje u Aleksandra Vulina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    23. decembar 2016 | 13:54

    Stvar je jednostavna! Ili brines o svom narodu na Kosovu ili gledas licni interes pa snosis posledice!posteno

  • petronije

    23. decembar 2016 | 13:40

    Interesi Srba na KiM mogu da se štite samo putem jedinstva, sloge i teznje da se ocuva terotorijalni integritet Srbije i srpsko Kosovo.

  • Pina

    23. decembar 2016 | 15:45

    Da ima jasnu viziju pokazao je premijer i treba ga podržati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA