≫ 

Čestitke političara i beogradskog muftije vernicima, koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru: Neka praznici u vaš dom unesu radost i blagostanje

- Neka i ovaj Božić podseti na vrednosti kojima svi težimo - međusobno poštovanje i plemenitost - poručio je premijer Vučić

  • 5

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić sveštenstvu i svim hrišćanskim vernicima, koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru s porukom da ovaj Božić podseti na vrednost kojima svi težimo - međusobno poštovanje i plemenitost.

DEDA MRAZEVI AKCIONI HEROJI: Svuda ih ima, na motorima, 25. spratu, pod vodom…

- Neka i ovaj Božić podseti na vrednosti kojima svi težimo - međusobno poštovanje i plemenitost - poručio je premijer Vučić i dodao: - Želim vam da praznične dane provedete sa najbližima u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da vam čestitam Božić, najradosnii hrišćanski praznik, i poželim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu - naveo je Dačić.

On je vernicima poželeo da praznik proslave u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih a da praznik osnaži trajne i najviše ljudske vrednosti - duhovnu izgradnju, poštovanje, razumevanje različitosti koje će doprineti da izazove u našoj zajednici u predstojećem periodu prebrodimo zajedno, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas božićne praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

- U ime Grada Beograda i u svoje lično ime svim hrišćanskim vernicima koji danas proslavljaju BADNJI dan, a sutra Božić želim da ove praznike provedu u miru, sa najbližima. Neka praznici u vaš dom unesu radost i blagostanje - navodi se u čestitki gradonačelnika.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je građanima Srbije koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

- Svim građanima Srbije koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru čestitam najradosniji hrišćanski praznik. - Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u ljubavi i radosti sa svojim najmilijima. Neka praznik Hristovog rođenja unese mir u vaše domove i osnaži osećanja ljubavi, poštovanja i tolerancije prema bližnjima i susedima - navela je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je Božić svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji ovaj praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru.

- Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru čestitam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Želim Vam da praznične dane provedete u miru, radosti, sreći i blagostanju u krugu svoje porodice i prijatelja. Međusobnim uvažavanjem, poštovanjem i razumevanjem zajednički ćemo doprineti bezbednosti i sigurnosti našeg društva - naveo je Stefanović, saopšteno je iz MUP-a.

 Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić čestitao je katoličkim vernicima Božić.

- Povodom nastupajućeg velikog hrišćanskog praznika, u ime Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije, te u svoje lično ime, upućujem velikodostojnicima katoličke crkve i svim katoličkim vernicima u Republici Srbiji najiskrenije želje da praznik obeleže u radosti, miru i blagostanju - navodi se u čestitki Jusufspahića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović uputio je danas čestitke građanima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

- Svim građanima Srbije koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, čestitam ovaj najradosniji hrišćanski praznik, sa željom da ga provedu u zdravlju i radosti, okruženi svojim najmilijima. Neka nas Božić ispuni srećom i nadom, neka nam da snage da se izborimo sa izazovima koji su pred nama i neka nam donese mir, ljubav i poštovanje među ljudima - naveo je Omerović, saopšteno je iz parlamenta.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestita Božić svim građanima Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- U ime Narodne skupštine Republike Srbije i lično ime svim građanima koji slave Božić čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik. Neka ovaj praznik donese još više razumevanja među ljudima, podstakne i osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu velikih izazova, a u domove unese ljubav, zdravlje i porodičnu sreću - poručila je Gojković.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović čestitala je danas Badnje veče i Božić svim građanima Srbije koji te praznike proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru.

- Želim vam da praznike provedete ispunjeni tolerancijom, razumevanjem i osećanjem bliskosti. Delite radost i pomažite onima kojima je pomoć potrebna, podsećajući se na neprocenjivu vrednost međusobnog razumevanja i poštovanja - navodi se u čestitki.

Opozicione stranke čestitale su danas Božić građanima koji ovaj praznik slave po gregorijanksom kalendaru.

"U ime Srpskog pokreta Dveri i u svoje lično ime, svim građanima Srbije koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želim da ovaj veliki praznik provedu sa najbližima u zdravlju, radosti, i blagostanji,"naveo je lider Dveri Boško Obradović u čestitki.

I Liberalno demokratska partija česittala je Božić vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Neka vam Badnje veče i Božić unesu toplinu i radost u porodični dom i donesu razumevanje, toleranciju i međusobno poštovanje. Da u miru, blagostanju i dobrom zdravlju zajedno uradimo sve što je u našoj moći kako bismo živeli bolje i humanije," navodi se u čestitki LDP-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • culafic vink

    25. decembar 2016 | 13:44

    Svim vernicima katolicke veroispovesti Srecan Bozic da ga slave u miru i ljubavi zajdno sa svim ljudima bez razzlzike koje su veroispovesti.

  • Pa da

    24. decembar 2016 | 19:02

    Svima koji slave po Grigorijanskom kalendaru želim srećno badnje veće, i da Božić slave u miru i slozi.

  • Aca

    24. decembar 2016 | 15:44

    Pola od njih nisu vernici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA