≫ 

Najbliži PUTINOV SAVETNIK u Beogradu: Njegova poruka na DANAŠNJI DAN nosi posebnu težinu (FOTO)

Železnjak, koji će danas posetiti Srpsku naprednu stranku i razgovarati sa njenim rukovodstvom, obišao je Hram na Vračaru sa potpredsednikom SNS-a Markom Ðurićem

  • 0

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije za međunarodnu saradnju Sergej Železnjak posetio je danas Hram Svetog Save u Beogradu, gde je poručio da Rusija podržava Srbiju u njenoj neutralnosti i odbrani suvereniteta. On je istakao da Moskva neće tražiti od Beograda da se opredeli između Rusije i Evropske unije.

BEZBEDNOST LAVROVA NIJE BILA UGROŽENA: Stefanović o Ristiću i Interpolu

Srbija je bezbedna zemlja, preduzimamo ozbiljne korake: Stefanović najavio nastavak modernizacije policije

Kako je rekao, Rusija razume da se Srbija nalazi pred EU, te da bi bilo normalno da se ti odnosi dalje razvijaju, ali je istakao da EU treba da poštuje nacionalne interese Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U EU dolazi do događaja koji mogu bitno da promene političku kartu Evrope, sve su jače političke sile koje podržavaju nacionalne interese evropskih država. Evropske integracije ne mogu biti protiv interesa naroda - rekao je Železnjak.

- Moskva ne traži takve odluke ni od koga, ne samo od Srbije. Smatramo da treba razvijati saradnju sa svima, i želimo da se ta saradnja razvija na osnovu uzajamne koristi, jer je to osnova dugoročne saradnje - rekao je Železnjak odgovarajući na pitanje da li će Moskva tražiti od Beograda da se opredeli za istok ili zapad.

- Ako se saradnja razvija na uzajamno korisnim odnosima, tome neće niko smetatati, ali ukoliko se nameću propisi i pravila to niko neće trpeti - primetio je Železnjak.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je ponovio da podržava volju srpskog naroda, ali i drugih naroda na Balkanu, za neutralnost, navodeći da je neutralnost za Srbiju i Balkan verovatno najbolji način da očuvaju suverenitet i razvoj.

- Sve odluke se moraju donositi na osnovu volje naroda i mi veoma poštujemo to što Srbija sluša glas naroda - rekao je Železnjak, dodajući da je danas tačno devet godina od kako je Skupština Srbije usvojila odluku o neutralnosti.

On je dodao da se odnosi Srbije i Rusije, ali i sa drugim zemljama i organizacijama, moraju graditi na osnovu poštovanja međusobnih interesa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nijedna država koja sebe poštuje neće trpeti da joj se nameće tuđa volja, podrška suverenitetu i nastavku saradnje predstavlja najboji put za odrzavanje mira - rekao je Železnjak.

Železnjak, koji će danas posetiti Srpsku naprednu stranku i razgovarati sa njenim rukovodstvom, obišao je Hram na Vračaru sa potpredsednikom SNS-a Markom Ðurićem, gde ga je vladika Arsenije upoznao sa istorijatom hrama.

Takođe, služen je i pomen tragično nastradalima u jučerašnjoj avionskoj nesreći, a Ðurić je Železnjaku izrazio saučešće.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Železnjak je kazao da je posebno značajno što je Srbija izrazila saučešće povodom jučerašnje velike tragedije.

- Inače, Rusija podržava Srbiju u svemu, u njenoj neutralnosti i odbrani njenog suvereniteta - rekao je Železnjak.

Ðurić je izrazio saučešće, ističući da su u tragediji stradali sjajni utmetnici i ljudi koji su i našoj zemlji mnogo pomogli, a koji su i sada išli da pomognu narodu Sirije u jednom od njihovih najtežih momenata.

On je istakao da srpski i ruski narod vežu ljubav i bratstvo kroz mnoge vekove, te dodao da se čini da živimo u vremenu u kojem nam je to potrebnije nego ikada.

- Sa predstavnicima Jedinstvene Rusije danas razgovaramo i o jačanju naših političkih, ekonomskih i odbrambenih odnosa, kako bi oni u budućnosti bilji još bolji, jači i čvršći, u interesu svih građana naše zemlje - rekao je Ðurić.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA