KOSOVSKI SRBI POSLUŠALI VUČIĆA: Zamrzavaju učešće u privremenim organima, Jevtićeva napušta Ministarstvo

Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan, piše u saopštenju

  • 61

Srpska lista je saopštila danas da njeni poslanici zamrzavaju učešće u radu kosovske skupštine i vlade. U saopštenju koje je potpisao šef poslaničkog kluba i predsednik Srpske liste Slavko Simić, takođe se navodi da će Mirjana Jevtić napustiti ministarstvo lokalne samouprave.

Vučić: Voleo bih da nastavim da radim ovaj posao! Jeremić i Janković favoriti na izborima

VULINU PRETI HAPŠENJE NA KIM: Ne priznajem njihov sud!

- Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato mi poslanici Srpske liste u parlamentu privremenih institucija na KiM objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM - ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako se precizira, u skladu sa zahtevom premijera Vučića, Mirjana Jevtić će napustiti ministarstvo lokalne samouprave, jer ona, kao Srpkinja sa KiM, poštuje autoritet i zahtev premijera Republike Srbije i ponašaće se u skladu sa tim.

- Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspešna ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza između pretstavnika Srba na Kim i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića -, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Kako se ističe, Srpska lista okuplja sve Srbe na KiM bez obzira na njihovu političku pripadnost, ona je nastala kao plod naše potrebe da ostvarimo mogućnost za zajedničko delovanje i uspešnu borbu za opstanak i napredak našeg naroda na prostoru KiM, zato i naše delovanje mora biti primer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO.

- Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema, Vučić je naš premijer, a ne Mustafa, tako je bilo i tako će biti - ističe se u saopštenju.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    28. decembar 2016 | 13:26

    Vazno je da Srbi ostanu slozni.

  • Dacaa

    28. decembar 2016 | 11:09

    Jedinstvo je ono sto je treba Srbji, zato podrzvanje medju kosovskim Srbima i premijera odlicno.

  • Dicic

    28. decembar 2016 | 10:30

    Napokon smo pokazali jedinstvo u tome je nasa najveca snaga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA