EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Vlada osnovala Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP-a

Milan Krkobabić je na čelu ministarskog i ekspertskog saveta koji treba da ostvari najvažniji zadatak i ispuni Vučićevo obećanje - da svojim aktivnostima, znanjem i radom učini da Srbija u prvih šest meseci 2017. ima najveću stopu rasta BDP-a u regionu

  • 6

Odlukom Vlade Srbije urgentno je osnovan Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP). Kako ekskluzivno saznaje Telegraf.rs, ovo telo, na čijem će se čelu nalaziti ministar Milan Krkobabić, imaće najvažniji zadatak, a to je da svojim aktivnostima, znanjem i radom učini da Srbija u prvih šest meseci 2017. godine ima najveću stopu rasta BDP-a u čitavom regionu i da bude u prve četiri države Evrope, kako je to ranije najavio premijer Aleksandar Vučić.

DOGOVORENO FORMIRANJE ZAJEDNIČKIH TIMOVA: Vučić i Fadnavis o jačanju saradnje u poljoprivredi

Vučić na Samitu u Indiji: Srbija najbolja za investiranje (FOTO)

- Ovo je ključno telo Vlade Srbije i predsednik Vlade ga je formirao, kako bi permanentno funkcionisalo i jednom nedeljno ga izveštavalo o svim aktivnostima i merama koje su neophodne za praćenje i povećanje rasta BDP-a, kaže za Telegraf ministar Milan Krkobabić, i dodaje:

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Jedan od najvažnijih zadataka ove vlade jeste upravo stabilan rast BDP-a. Sutra je prva sednica Saveta koji će biti konstituisan i početi s radom - kaže Krkobabić, dodajući da će za premijera Vučića kad se vrati iz Indije biti veoma prijatno iznenađenje da je Savet počeo sa radom u tako kratkom roku.

Predsednik Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) je Milan Krkobabić, a pored njega članovi Saveta su potpredsednici Vlade Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić, kao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva Aleksandar Antić, ministarka državne uprave Ana Brnabić, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević, ministara za rad Aleksandar Vulin, ministar odbrane Zoran Đorđević, guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković, Miladin Kovačević, direktor Zavoda za statistiku i Ivica Kojić, šef kabineta premijera.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Srbije na čelo ovog važnog tela imenovao je upravo Milana Krkobabića, kao dokazanog na planu uspešnog vođenja javnog preduzeća Pošta Srbije, kojoj je za kratko vreme povećao profit za nekoliko puta i učinio ga najuspešnijim javnim preduzećem u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. januar 2017 | 13:46

    Covek sa merom, i puno ukusa,potpuno svestan, znacaja - kupusa... (Od penzionera su oteli- sve,a oni zaposljavaju svoju decu i - unuke.Kako ce to da povecaju - BDP? Sta jos ima da se - proda i otme?Da bi se zivelo,srecno,u miru,zivimo dobro,al' - na papiru.)...

  • goga

    11. januar 2017 | 22:49

    Hajde prvo da izglasate zakon o licnim dohodcima!!!!!Kako gazde mogu platiti porez za platu,a plata kasni po 12-13meseci????Hajde prvo to uradite mozgovi!!!!!

  • amer

    12. januar 2017 | 11:35

    A Krkobabic ne skida skupa odela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA