Nikolić: Zapaljive Tačijeve izjave da zabrinu Evropu

- Što se Srbije i mene lično tiče, mi smo ispunili sve na šta smo se obavezali Briselskim sporazumom. Ništa na šta smo se obavezali nismo prekršili. Što se za Albance u Prištini svakako ne bi moglo reći - kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić

  • 32

Potpuno je apsurdno tvrditi da Srbija želi da anektira sever Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić ističući da je to suštinski nemoguće jer je Kosovo i Metohija već u sastavu Srbije.

Završena nova runda pregovora Beograda i Prištine - Vučić: Dogovorena serija dijaloga, da se spusti lopta

- Takozvana nezavisnost, koju su, nažalost, priznale pojedine zemlje u svetu među kojima je i Portugal, protivi se svim međunarodnim pravnim principima na kojima počiva savremena ljudska civilizacija - rekao je Nikolić u intervju dnevnom listu "Diario de Noticiash" iz Portugala gde boravi u dvodnevnoj poseti.

Kako je rekao zapaljive izjave Hašima Tacija i drugih zvaničnika Prištine bi zaista trebalo da zabrinu Evropu.

- Ali, Evropa, to lako može da reši: jednostavno, neka im nedvosmisleno i odlučno pokaže da se tako nešto neće tolerisati. I neka određeni segmenti administracije u Briselu prestanu da im konstantno drže stranu. Što se Srbije i mene lično tiče, mi smo ispunili sve na šta smo se obavezali Briselskim sporazumom. Ništa na šta smo se obavezali nismo prekršili. Što se za Albance u Prištini svakako ne bi moglo reći - rekao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    25. januar 2017 | 19:08

    I njemu ce jednom doci kraj, nadam se da ce EU jednom stati na stranu pravde.

  • gane

    25. januar 2017 | 19:25

    voz je bio humanog karaktera sa oznakama da bi se narod vratijo šta još hoču.

  • Duki

    25. januar 2017 | 19:05

    Dok Evropa zmuri, Taci vedri i oblaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA