Nikolić se nada da će Portugal promeniti svoje stavove po pitanju Kosova

On je naveo da je Portugal priznao nezavisnost KiM, a priznale su je i mnoge druge prijateljske zemlje sa kojima Srbija i dalje sarađuje

  • 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se nada da će Portugal promeniti svoj stav u pogledu članstva privremenih institucija Prištine u Unesko, jer nema razloga da prištinska administracija dobije srpsku baštinu na upravljanje.

Nikolić u Lisabonu, pozvao Portugalce da ulažu u Srbiju

- Nadamo se, i o tome sam razgovarao sa portugalskim ministrom kulture, da možemo da očekujemo promenu njihovog stava u pogledu članstva privremenih institucija Prištine u Unesko, pošto ni on, a ni ja ne vidimo razloga zašto bi srpsku baštinu dobila na upravljanje, čuvanje, ili već za šta prištinska administracija - rekao je Nikolić novinarima u Portugalu.

On je naveo da je Portugal priznao nezavisnost KiM, a priznale su je i mnoge druge prijateljske zemlje sa kojima Srbija i dalje sarađuje.

- Mi smo dogovorili, pre ovoga su se predsednici vlada sreli u Davosu i dogovorili smo ubrzanu razmenu poseta, dolazak privrednika iz Portugala, našu prezentaciju mogućnosti onoga što im nudimo, tržišta koje im nudimo, povoljnosti koje im vlada daje za investiranje. Ja mislim da će sada to sve ići jako brže. Prijateljestvo koje oni osećaju prema nama je toliko da je Srpska pravoslavna crkva u čast posete dobila na korišćenje njihovu crkvu koja je pod zaštitom Uneska - rekao je Nikolić.

On je kazao i da iako su portugalske "levica" i "desnica" podeljene, osećaju isto prema Srbiji.

- To je Srbija zaslužila jer se nikada nije ogrešila o Portugal - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majo

    26. januar 2017 | 09:13

    Država koja prizna KOSOVO I METOHIJU nikada ne može biti prijateljaska.

  • Sofronije

    26. januar 2017 | 09:10

    Dali iko može da odoli Tominom neodoljivom šarmu? Očekujemo dobre vesti iz bratskog Portugala!

  • Sila

    26. januar 2017 | 08:39

    Emoj predsednice samo se ti nadaj nisu to labilne drzave ko mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA