≫ 

Vučić svečano dočekan u Minsku ispred Doma Vlade

Vučić koji je sinoć doputovao u Minsk imaće i odvojen susret sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, i drugim zvaničnicima te zemlje

  • 63

Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, a potom je počeo sastanak delegacija dve zemlje.

Vučić stigao u Minsk, sastaje se sa Lukašenkom (FOTO)

TAČI POSLE 5 MINUTA PREKRŠIO DOGOVOR: Vučić tražio osudu od Mogerinijeve

Vučić koji je sinoć doputovao u Minsk imaće i odvojen susret sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, i drugim zvaničnicima te zemlje.

On će sa Kobjakovim prisustvovati ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Saveta Republike Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Predstavničkog Doma Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Vladimirom Andrejčenkom.

Tokom boravka u Minsku, Vučić će obići "Minsku fabriku automobila", gde će posetiti izložbu fabrike traktora i građevinske tehnike.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

U okviru zvanične posete Belorusiji predviđeno je da premijer Srbije položi venac na Spomenik Pobede u Minsku, a planiran je i obilazak Hrama Svih Svetih i Beloruskog državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata.

Vučića je juče na aerodromu u Minsku dočekao ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Belorusije Vladimir Koltovič.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    26. januar 2017 | 09:16

    Prilikom ovakvih stvari se prepoznaju iskreni prijatelji.

  • milkica

    26. januar 2017 | 09:20

    Verujem u Vuciceve pregovaracke sposobnosti jer je mnogo puta sa ovakvih i slicnih poseta doneo dobre vesti po Srbiju i njen narod.

  • Peđa

    26. januar 2017 | 09:23

    Pogledajte koliko poštovanje uživa naš premijer i naša delegacija. Bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA