Kuburović: Srbija je za očuvanje mira, neće ostati nema na pretnje

- Srbija neće ostati nema na pretnje koje dolaze od albanskih političkih lidera, velikoalbanskih lobista i onih koji se protive osnivanju Specijalnog suda za procesuiranje zločina koje su počinili pripadnici OVK - ističe Kuburović

  • 5

Stavove Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, 16. maja, zastupaće ministarka pravde Nela Kuburović koja za Novosti kaže da će ponovo istaći da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti i opredeljena za nastavak dijaloga sa Prištinom.

METAK U POTILJAK: 19 svedoka je zverski ubijeno zbog Haradinaja

SRBIJA NIJE I NEĆE BITI DEŽURNI KRIVAC: Kuburović o zahtevu za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije

Ona, međutim, ističe da Srbija neće ostati nema na pretnje koje dolaze od albanskih političkih lidera, velikoalbanskih lobista i onih koji se protive osnivanju Specijalnog suda za procesuiranje zločina koje su počinili pripadnici OVK.

- Ukazaćemo na neophodnost procesuiranja svih počinilaca ratnih zločina bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i neophodnost efikasnog rešavanja slučajeva nestalih lica, da se ne sme dozvoliti i tolerisati nekažnjivost zločina koji su počinjeni nad Srbima, naročito kada se ima u vidu da su izostale pravoznašne osuđujuće odluke - kaže ona i dodaje:

Foto: Profimedia/Corbis, Milena Đorđević Foto: Profimedia/Corbis, Milena Đorđević

- Naglasićemo i da je upravo sramna odluka francuskog suda u Kolmaru, kojom je povređen univerzalni princip međunarodnog prava o sprečavanju nekažnjivosti ratnih zločina, onemogućila procesuiranje Ramuša Haradinaja.

Kuburović će predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, u utorak, 16. maja, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Kuburović će izneti mišljenje i stav Srbije povodom novog izveštaja UNMIK-a o stanju na Kosovu i Metohiji i preneti stav Vlade Srbije povodom određenih političkih dešavanja između Beograda i Prištine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA