≫ 

Erdogan poručio Vučiću: Prvo dođi kod nas (FOTO)

Prvi veliki susret u Pekingu srpskog premijera

  • 69

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je danas u Pekingu bilateralni susret sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

 

Šef turske države pozvao je Vučića da po stupanju na predsedničku dužnost Turska bude prva zemlja koju će posetiti.

 

Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji. On je istakao da su ekonomski odnosi dve zemlje sve bolji i da je neohodno raditi na održavanju tog trenda. Premijer je Erdoganu zahvalio što podstiču turske kompanije da svoj kapital investiraju u Srbiji.

 

- Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima - istakao je Erdogan. On je uputio i zvaničan poziv premijeru Vučiću da odmah po preuzimanju predsedničke funkcije, poseti Tursku. Erdogan je istakao da će ta poseta doprineti razvoju odnosa dve zemlje na najvišem nivou.

 

- Mi podstičemo naše komapnije da investiraju u Srbiji, vidimo da te investicije rastu - zaključio je Erdogan.

 

On je zahvalio premijeru Vučiću što podržava turske kompanije u Srbiji i naglasio da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao na primer: aerodorm Lađevci u Kraljevu i autoput Tutin - Novi Pazar - Sjenica.

 

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će se potpisati u Beogradu u narednim mesecima.

 

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz Milos

    13. maj 2017 | 16:37

    Licemerno

  • mara

    13. maj 2017 | 19:54

    Pa dobro,ako je to u interesu Srbije,ali popustljivi ne smemo biti...setimo se samo skorasnjih Erdoganovih izjava,koji nam nisu isle u prilog.

  • Babavanga

    13. maj 2017 | 19:45

    koliko je veca turska drzava ali opet zove u posetu, lepo od erdogana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA