Da li ima skrivenih poruka u izboru Vulina za ministra odbrane?

Vrhovni komadant jeste predsednik Republike, onaj koji je najodgovorniji za našu vojsku. Vučić će nastaviti da vodi politiku koju je do sada vodio i od mene će imati pomoć - rekao je Vulin

  • 83

Aktuelni ministar rada Aleksandar Vulin, koji je u novoj vladi predložen za ministra odbrane, izjavio je da u tom predlogu nema skrivenih poruka i da zacrtani ciljevi i prioriteti ostaju isti - osavremenjavanje vojne opreme, rad na poboljšanju položaja pripadnika vojske, unapređivanje namenske industrije i vojna neutralnost.

NATO se oglasio povodom predloga da Vulin bude ministar odbrane

Ko će ponovo biti ministar posle 26 godina, ko je bio student-prodekan, a ko predaje na čuvenom "Lomonosovu": Nepoznati detalji biografija novih ministara

- Kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane on je definisao politiku koje se mi držimo do dana današnjeg. To je politika koja je dala rezultate, vratila ugled Srbiji, unapredila Vojsku Srbije. Vrhovni komadant jeste predsednik Republike, onaj koji je najodgovorniji za našu vojsku. Vučić će nastaviti da vodi politiku koju je do sada vodio i od mene će imati pomoć - rekao je Vulin.

Gostujući na RTS Vulin je rekao da je novi resor koji će mu biti poveren veliki izazov za njega, ali i velika čast, te da veruje da će sa pripadnicima Ministarstva odbrane uspeti da stvari menja na bolje.

VULIN NASLOVNA

Ministar je pojasnio da je prošla vlada zadužila Vučića da se na poseban način brine o namenskoj industriji, jer to jeste jedan od najvažnihjih delova Ministarstva odbrane, nešto što može da menja svakodnevni život i pomogne privredi zemlje.

- Naravno da će predsednik Vučić voditi računa o tome i dalje, a ja kao ministar odbrane zajedno sa svim pripadnicima ministarstva odbrane učiniću sve da se politika koju smo vodili do sada nastavi - naglasio je on.

Komentarišući pojedine izjave da je njegovo postavljenje za ministra odbrane poruka zapadu da se neće prekidati odnosi sa Rusijom i da Srbija neće u NATO, Vulin je rekao da je politika Srbije saradnja i poštovanje sa NATO paktom, saradnja sa Rusijom, Kinom te da naša zemlja nema nameru da se svrstava u neki vojni savez.

- Hoćemo da vodimo računa o svojoj bezbednosti, da sami štitimo svoje nebo, zemlju i narod. Moramo da vodimo politiku prijateljstva i sa NATO paktom i sa Rusijom. Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, ali nećemo prekidati saradnju ni sa zapadom. Srbija nije zemlja i koja treba da ulazi u sukobe sa bilo kim - poručio je on.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Kako kaže ovo je ista vlada, ostali su isti ministri, sa nekoliko izuzetaka u resorima koji možda ne određuju ključnu politiku.

Poručio je i novom ministru za rad Zoranu Ðorđeviću da vodi računa o fiskalnoj stabilniosti, da ne umanjuje socijalna davanja, da voli, poštuje radnike socijalne zaštite, da bude na strani onih koji pate, bude tu kada je teško.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sadasd

    28. jun 2017 | 11:56

    Naravno da nema Vulin je odlican ministar

  • Cveta

    28. jun 2017 | 11:46

    Vulin uvek radom opravda ukazano poverenje, verujem da ce i ovog puta.

  • 111

    28. jun 2017 | 10:37

    Srbiju cekaju vazni dani, odluke i vazno je da svi budu kao jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA