≫ 

Bekim Bljakaj: Sud za ratne zločine OVK neće doneti pravdu svim žrtvama

Možemo očekivati 10 ili 15 optužnica ili predmeta, ali broj žrtva je preveliki i, nažalost, većina će ih ostati sa nezadovoljenom pravdom

  • 1

Specijalni sud za ratne zločine OVK neće doneti pravdu svim žrtvama sukoba na Kosovu, smatra direktor Centra za humanitarno pravo u Prištini Bekim Bljakaj, prenosi danas KiM radio.

Rugova ne očekuje spektakulrna hapšenja pripadnika terorističke OVK tokom noći

Bljakaj očekuje prve optužnice u tom sudu na jesen, ističući da su očekivanja visoka, ali da postoji mogućnost da mnoge žrtve sukoba, koje već 18 godina čekaju na pravdu i polažu nade u taj sud, neće biti zadovoljene.

- Specijalni sud će podići više optužnica, biće operativan pet godina i mandat bi mu mogao biti produžen za još pet godina. Ne očekujem da će svi zločini biti precesuirani u roku od 10 godina - rekao je on.

Praksa Haškog tribunala, kaže Bljakaj, pokazuje da je reč o dugogodišnjim slučajevima koji iziskuju veliki broj sudija i tužilaca, ali napominje da Specijalni sud neće imati takav kapacitet.

- Možemo očekivati 10 ili 15 optužnica ili predmeta, ali broj žrtva je preveliki i, nažalost, većina će ih ostati sa nezadovoljenom pravdom - zaključio je Bljakaj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    6. jul 2017 | 21:09

    Pa ko se i nadao da ce sud nesto da resi u vezi sa pravdom??? Zna se kako ce pravda da se namiri!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA