Enormne prevare s državnim parama na Kosovu!

Zloupotrebe se odnose na finansiranje infrastrukturnih objekata u poslednjih 12 godina, neracionalnu mrežu ustanova primarne zdravsvene zaštite, prekobrojno zapošljavanje, propuste u visokoškolskim ustanovama, neprimerene koeficijente za isplatu ličnih dohodaka - utvrdio Anketni odbor Skupštine

  • 5

Anketni odbor Skupštine Srbije utvrdio je mnogobrojne zloupotrebe u trošenju budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji za proteklih 12 godina, rekao je danas predsednik Odbora Momir Stojanović, očekujući da će iz izveštaja proisteći krivična odgovornost onih koji su kršili zakon.

Zloupotrebe se, kako je rekao, odnose na finansiranje infrastrukturnih objekata, neracionalnu mrežu ustanova primarne zdravsvene zaštite, prekobrojno zapošljavanje, propuste u visokoškolskim ustanovama, neprimerene koeficijente za isplatu ličnih dohodaka.

Takođe, Odbor je utvrdio da je mreža zdravstvenih ustanova neprilagođena realnim potrebama stanovništva, preobimna je, posebno kada su u pitanju objekti primarne zdravstvne zaštite, a imaju i suviše zaposlenih.

- Mi smo nailazili na pojave da su kompletne porodice zaposlene u tim ustanovama - rekao je Stojanović.

- Odbor planira da predloži Skupštini smenu pojedinih rukovodilaca nekih ustanova na KiM kao i pokretanje istrage za utvrđivanje krivične odgovornosti za nenamensko trošenje budžetskih sredstava - rekao je Stojanović, nadajući se da će Skupstina ove mere predložiti vladi.

Govoreći o platama na KiM, on je podsetio da sada zaposleni u jedinicama lokalne samouprave, zdravstvenim ustanovama, obrazovanju, javnim preduzećima, primaju 150 posto ličnog dohotka, ali primaju i mesečne novčane naknade i od privremenih kosovskih insitucija.

Odbor će, kako je rekao, predložiti da zaposleni u javnim službama, jedinicama lokalne samouprave, zdravstvu, prosveti, primaju 100 odsto plate, a da se preostalih 50 odsto, koliko je država izdvajala, slije u jedinstven fond iz koga bi se finansirale porodice koje nemaju nijednog zaposlenog na KiM.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deksi

    29. avgust 2013 | 10:10

    Sramota kako su mogli da otimaju od ljudi kome stvarno treba pomoć e takve patriote sve iza brave i najstrože kazniti.

  • boban

    29. avgust 2013 | 12:50

    tako je brate ja sam sa kosova opljackali su celu srbiju majku im lopovsku i ja nemam mleka za dete da kupim a oni u zdrastvo i porosvetu po 3 plate

  • camac

    29. avgust 2013 | 14:27

    Sramota 90%su dosli u centralnu Srbiju podigli vile od prodaje stanova i kuca na kosovu i sole nam pamet,ai dalje primaju plate i Kosovski dodatak brate opljackase Srbiju,dosta nam je lopova vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA