VULIN: Podnosimo listu ako se uverimo u statusnu neutralnost

- Naša pobeda biće stvaranje zajednice srpskih opština - izjavio je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju povodom novembarskih lokalnih izbora

  • 0

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će srpski predstavnici danas podneti jedinstvenu srpsku listu ukoliko se uvere da je stigao nov i statusno neutralni izborni materijal za novembarske lokalne izbore.

Vulin je, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, dodao da kandidati za predsednike opština na severu Kosova nisu sporni kada je reč o njihovom ljudskom, političkom i svakom drugom kvalitetu.

- To su izuzetni ljudi, koje poznajete i ranije iz političkog života, koji su ugledni u svojim sredinama. Ali ako mislite da li su sporni u smislu da ima i boljih i lošijih, da, ali to je veoma dobro - rekao je Vulin.

Vulin nije želeo da odgovori ko će biti kandidati na jedinstvenoj srpskoj listi, dodavši da oni koji žive na Kosovu i Metohiji moraju da preuzmu sudbinu u svoje ruke jer se Srbija brani "onima koji žive na Kosovu i Metohiji".

- Niko nije srećan što ove izbore nije raspisao (predsednik Skupštine Srbije) Nebojša Stefanović, ali ovo je način da pobedimo. Naša pobeda biće stvaranje zajednice srpskih opština. To je naša velika pobeda - smatra Vulin.

On je ocenio da sa glasačkih listića nije skinut grb Kosova da bi odziv Srba na lokalnim izborima "bio nula", dok ovako očekuje veliku izlaznost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA