KANADA: Srbija da bude 29. članica EU

- Podržavamo Srbiju kada je reč o prijemu u EU - rekao je predsednik kanadskog Senata Noel Kinsela tokom razgovora s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem

  • 2

Predsednik kanadskog Senata Noel Kinsela poručio je da Kanada podržava Srbiju na njenom putu ka članstvu ka Evropskoj uniji i izrazio zadovoljstvo što su dva parlamenta postigla sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, što će omogućiti veći broj kanadskih investicija u Srbiju.

- Podržavamo Srbiju kada je reč o prijemu u EU i verujemo da će broj 29 biti broj koji će se vezivati za Srbiju - rekao je Kinsela na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem, aludirajući na to da će Srbija postati 29. članica EU.

Govoreći o odnosima dva naroda, Kinsela je rekao da su oni časni i dugotrajni i podsetio da su građani Srbije gradili kanadsko društvo na čemu im je Kanada zahvalna.

Predsednik srpskog parlamenta obavestio je kanadskog kolegu o napretku koji je Srbija načinila u procesu evrointegracija kao i o reformama koje se preduzimaju.

Stefanović je posebno istakao borbu protiv korupcije i kriminala, odnosno nultu toleranciju srpskih vlasti prema tome.

On je podsetio da 50 kanadskih kompanija trenutno radi u Srbiji i dodao da saradnja dva parlamenta stvara uslove za veće investicije iz Kanade.

- Želimo da saradnja sa Kanadom bude intenzivnija i jača. Želimo da otvorimo novu stranicu u odnosima Srbije i Kanade - rekao je Stefanović i dodao da će sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja obezbediti veća ulaganja, a sasim tim i otvaranje novih radnih mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA