Mirović: Više nema privilegovanih lokalnih samouprava!

- Od rekonstruisane vlade očekujem novu energiju i jasno iskazivanje prioriteta u reorganizaciji javnih finansija, privrede i ekonomije uopšte, što je glavni i osnovni interes građana - kaže Mirović

  • 0

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izjavio je danas da se uskoro može očekivati donošenje novog zakona o loklanoj samoupravi i istakao da više neće biti privilegovanih u raspodeli budžetskih sredstava opštinama, odnosno da će sve imati jednak tretman, bez obzira na to ko je na vlasti.

Mirović je, u intervjuu za "SNS Informator", naveo da su podsticajne mere za lokalne samouprave neophodne, ali i da se mora raditi na edukaciji administracije, kao i na pripremi jasnog nacionalnog plana koji će omogućiti privlačenje investitora, povećati zaposlenost i omogućiti brži razvoj.

- Od rekonstruisane vlade očekujem novu energiju i jasno iskazivanje prioriteta u reorganizaciji javnih finansija, privrede i ekonomije uopšte, što je glavni i osnovni interes građana Republike Srbije. U prvoj godini mandata, nakon izbora 2012. godine, snažnom akcijom vlade, zaustavljeni su negativni ekonomski trendovi, a do kraja mandata ove vlade očekujem rast svih ekonomskih pokazatelja - naveo je Mirović.

Upitan šta će biti njegovi prvi zadaci na mestu ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, Mirović je naveo analizu dosadašnjeg rada ministarstva i jednakomeran pristup razvojnim projektima u opštinama i gradovima, bez obzira na to ko čini vlast u pojedinoj opštini ili gradu.

- Nastojaću da sa svojim saradnicima obiđem što veći broj opština i gradova, posebno one najnerazvijenije, i pokušam da utičem na podsticanje razvojnih projekata - kazao je on.

Mirović je ocenio i da postoje dobro organizovane lokalne samouprave, sa snažnim komercijalnim duhom, kao i one koje čekaju da im sve padne sa neba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA