PALMA: Molim Vladu da ne dozvoli Paradu ponosa!

- Neka to rade u četiri zida, a ne da na ulici predstavljaju nešto što nije srpska tradicija, niti tradicija srpske porodice - rekao je lider Jedinstvene Srbije

  • 23

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković zatražio je danas od Vlade Srbije da ne dozvoli održavanje Parade ponosa u Beogradu 28. septembra.

- Molim Vladu Srbije da u ime JS i svih građana koji misle isto kao ja, a takvih je u Srbiji više od 95 odsto, ne dozvole da se održi gej parada - rekao je Marković.

Marković je ponovio svoj stav da nema ništa protiv LGBT osoba, ali da smatra da "ne treba na ulici da predstavljaju ono što nije u skladu s tradicijom".

- Neka to rade u četiri zida, a ne da na ulici predstavljaju nešto što nije srpska tradicija, niti tradicija srpske porodice - rekao je Marković.

On je izrazio bojazan da bi 28. septembra, ukoliko bi došlo do Parade, mogla ponovo otići ružna slika u svet, dok Srbija čeka da početkom godine otpočne pregovore za članstvo u EU.

Predsednik JS je naglasio da se u Srbiji rađa sve manje dece, a da svake godine u Srbiji 30.000 ljudi više umre nego što se rodi.

LGBT: Parada da se održi, bez obzira na bezbednosnu procenu

Članovi Organizacionog odbora ovogodišnje Nedelje ponosa poručili su da bi šetnja pripadnika LGBT zajednice, zakazana za subotu 28. septembar, trebalo da se održi bez obzira kakva je bezbednosna procena.

Kako je rekao Goran Miletić, bezbednosna procena rađena prošle nedelje je pozitivna, "ali čak i da nije, to ne bi trebalo da bude razlog za neodržavanje Parade ponosa".

- Nismo videli bezbednosnu procenu, ali nezvanično znamo da je pozitivna. Pre nekoliko dana je urađena dopuna, ali ne znamo kakva je ona. Ne slažemo se ni sa kakvom negativnom bezbednosnom procenom jer ona ne sme da bude razlog za otkazivanje Parade ponosa, već samo signal za policiju da obavi svoj posao -poručio je Miletić.

Prema njegovim rečima, broj sastanaka sa institucijama zaduženim za bezbednosnu procenu nije povećan u odnosu na prošlu godinu, ali to ne treba da obeshrabri "jer je jedino važno da sve prođe u najboljem redu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paki

    23. septembar 2013 | 13:41

    Tako je palma

  • Vlada

    23. septembar 2013 | 13:57

    Ovog coveka postaviti da vodi srbiju

  • Boki

    23. septembar 2013 | 14:12

    Palma za predesednika. Dzabe Tomi diploma kad samo izjavljuje saucesca i deli ordenje, ovaj covek nema fakultet ali je sposoban i ima razuna shvatanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA