ODALOVIĆ: Tači najveći gubitnik izbora

Generalni sekretar Vlade Srbije je rekao da su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji izgubili svi oni koji su se trudili da "obezglave" buduću zajednicu srpskih opština

  • 3

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović ocenio je da su rezultati drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu pokazali da Srbi u pokrajini imaju poverenje u državu Srbiju i ocenio da je stranka Hašima Tačija najveći gubitnik izbora.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Odalović je rekao da su na izborima izgubili svi oni koji su se trudili da "obezglave" buduću zajednicu srpskih opština, pre svega Demokratska partija Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija.

Odalović je rekao da sada treba obratiti pažnju na centralne izbore na Kosovu, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti organizovani na proleće, i za koje Srbi treba da se pripreme i na njih izađu što jači kako bi ostvarili što bolji rezultat.

On je dodao da treba raditi i sa drugim političkim opcijama Srba koje su ostvarile dobre rezultate na izborima kako bi se stvorio jedinstveni i široki front i kako bi se napravio što bolji izborni rezultat.

Odalović je ocenio da se mogu očekivati problemi sa Prištinom nakon održavanja lokalnih izbora, ali da više niko ne može da porekne da će zajednica srpskih opština imati legitimitet srpske zajednice na Kosovu.

On je podsetio da je Građanska inicijativa Srpska, koju je podržavala Vlada Srbije, pobedila u svim opštinama osim u Štrpcu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jupi

    2. decembar 2013 | 08:34

    Dobili su oni kojima je dat legitimitet za svoju državu . Zar ste već zaboravili kako su se šiptari borili za nezavisnost , bojkotovali su izbore i nisu izlazili na popise , a za ostalo šta su radili setite se sami .

  • Feki

    2. decembar 2013 | 10:27

    Odalovicu ako citas Telegraf procitaj i ovo: Ko god da dobije vlast na Kosovu borice se za tu drzavu a svi oni koji kradu i vrse opstrukcije bice kaznjeni ili smenjeni sa pozicije pre ili kasnije.Ne uvodi ljude u mahinacije i perfidne lazi, Kao i u svakoj zemlji pa i na Kosovu postoje svi mehanizmi i institucije koje zavode red.

  • Zutica

    2. decembar 2013 | 12:07

    Vreme puskaranja je proslo..ovo nam je jedini nacin da imamo neki uticaj u pokrajini...zar oces da prodjemo kao Gruzija koja je pousala silom da povrati svoje teritorije pa su ih Rusi isprasili...A tu je druga Rusija NATO i tesko mi sta mozemo sa puskaranjem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA