Vučić: Đukanović je preporučio Srbiju Emiratima

- Za nas je bilo jako važno što je Đukanović rekao UEA nekoliko lepih reči o Srbiji. On je bio vrlo korektan i preporučio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 12

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da između Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa i istakao da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Vučić je rekao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata.

- Za nas je bilo jako važno što je Đukanović rekao UEA nekoliko lepih reči o Srbiji. On je bio vrlo korektan i preporučio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije - rekao je Vučić Televiziji Crne Gore.

Napomenuo je da su Crna Gora i Srbija opredeljene da u brojnim projektima zajedno nastupaju.

- Mislim da ćemo 9. decembra razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa konkretnim rezultatima i dogovorima - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, iako mnogima smeta što je Crna Gora izabrala Kinu za partnera za izgradnju auto-puta, Srbiji to ne smeta.

- Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    5. decembar 2013 | 10:54

    Nemoj samo da nas neko preporučuje kao milo.. Priznao Kosovo kao državu,"privatizovao i modifikovao"pravoslavnu crkvu.. Pozdrav za braću Srbe i Crnogorce, bližih od vas nemamo.

  • MNE

    5. decembar 2013 | 13:56

    Nijesu Crnogorci nikome neprijatelji,ne gledajte kroz vlast citav narod.Kosovo ste sami izgubili ili prodali,i nijesu Crnogorci tome krivi

  • Saraj

    5. decembar 2013 | 11:06

    E Vucicu...Djukanovic je korektan.. koja recenica veka.. Treba je uvesti u udjbenike, kad nas nebude da se vidi politika Srbije iz ovoga veka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA