STEFANOVIĆ: SPS ostaje bez premijera posle izbora

Potpredsednik naprednjaka ocenio je da u vladajućoj koaliciji trenutno nema ozbiljnijih neslaganja

  • 5

Potpredsednik SNS i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da je jedan od razloga za protivljenje SPS-a raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora to što posle takvih izbora SPS više ne bi imao predsednika Vlade Srbije.

- Mogu da razumem da stranka koja danas učestvuje u vladajućoj koaliciji smatra da je preostalo još posla koji treba da se uradi. Uostalom, SPS danas ima predsednika Vlade, što, uveren sam, posle narednih izbora ne bi bio slučaj. Razumem i stranačke i državne razloge. To je legitiman stav SPS, kao što i mi imamo pravo na svoj stav - rekao je Stefanović za "Danas".

Stefanović je istakao i da trenutno u vladajućoj koaliciji nema ozbiljnijih neslaganja.

- Ako me pitate da li postoje različita mišljenja, postoje, ali nismo svi u istoj stranci - rekao je predsednik parlamenta.

Stefanović je naveo da bi zbog troškova održavanja prevremenih izbora za novi saziv Skupštine Srbije, za koje se zalaže, bilo pragmatičnije da se oni odigraju u istom danu, kao i oni za Skupštinu grada Beograda.

- Predložio bih najkraću moguću kampanju, od 45 dana, upravo iz tih razloga, kako nijedan od državnih prioriteta i ciljeva ne bi bio ugrožen. Siguran sam da Srbija, nakon izbora i efikasnog formiranja Vlade, ne bi ništa izgubila. Naprotiv, osnažena bi brže i efikasnije sprovela reforme - istakao je Nebojša Stefanović.

Upitan kako će da ubedi predsednika SNS i prvog potpredsednika Vlade da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, s obzirom da se lider naprednjaka trenutno sa tim ne slaže, Stefanović je kazao da će "pokušati da iznese svoje argumente na stranačkim organima i ukaže na interes građana Srbije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    18. decembar 2013 | 08:10

    Izbori su jedini i pravi legitiman nacin da se Srbija konacno oslobodi od SPS -a koji drzi najjace pozicije sa najlosijim kadrovima.

  • Dule

    18. decembar 2013 | 09:17

    Mi treba da zaključimo sledeće : jedini kriminalac u SPS-u je Dačić, a svi ostali su fini i pošteni i prihvatljivi !!! Kakva lakrdija od izjave !!!

  • Koske

    18. decembar 2013 | 09:09

    Da Vam nije Dacica svi bi ste se posvadjali ili bi premijera ubili kao 2003. Dacic je mozda ovakav i onakav ali je barem pomirljiv i vlada kakav-takav red.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA