DAČIĆ: Normalizacija odnosa ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova

- U dijalogu sa Prištinom nikad se nije razgovaralo o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti, što je nedavno rekla i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketri Ešton i to je za nas dovoljno - rekao je Dačić u Apatinu

  • 20

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da formulacija EU o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom ne znači prizanavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- U dijalogu sa Prištinom nikad se nije razgovaralo o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti, što je nedavno rekla i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketri Ešton i to je za nas dovoljno - rekao je Dačić u Apatinu.

Dodao je da to niko ne podrazumeva, jer u vezi sa tim pitanjem ne postoji saglasnost u EU, jer je poznato da ima članica EU koje nisu priznale Kosovo, pa "kako onda EU od nas to može da traži".

Dačić je objasnio da priznavanje nezavisnosti nije intencija jedne takve formulacije kao što je sveobuhatna normalizacija odnosa i dodao da je za Srbiju "potpuno nebitno šta ona znači ako ne znači priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti".

Premijer je dodao da čak i da tako nešto negde piše, "to je nešto što Srbija neće ispuniti zato što imamo svoje principe i stavove o tom pitanju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    21. decembar 2013 | 18:38

    Hasane, ne talasaj mnogo. Svi znamo da bi i vas i hrvate pregazili kao plitak potok, kada se zapad ne bi mešao. Nego, veći je problem što dole na Kosmetu jedete kamenje i pasete travu i što svaki put kad odem dole, šiptari mi ljube noge kad im ostavim 50centi bakšiša, a da ti je pričam koliko su me puta pitali da im završim za pasoš. Plakacete vi za Srbijom!

  • BALKANSKI SPIJUN

    21. decembar 2013 | 18:42

    Dobro da Hasan prica Srpski :) eto jednoga dana mozes da dodjes u bgd da prodajes perece ;)

  • Marrina

    21. decembar 2013 | 17:48

    Pa kad ste vec priznali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA