SVAKI PREDSEDNIK AMERIKE NOSI ISTU CRNU TORBU: Sad je otkriveno šta se nalazi u njoj (FOTO) (VIDEO)

Niko nikad nije pričao o sadržaju torbe, a onda je jedan stručnjak otkrio njenu tajnu

  • 5

Mnogi su se pitali šta sve sadrži akten-tašna od koje se predsednik SAD ne odvaja i koju nose tajni agenti, a dugo skrivanu tajnu otkrio je bivši direktor vojnog kabineta Bele kuće Pit Mekger.

- Aktovka sadrži četiri stvari: crnu knjigu sa svim nuklearnim opcijama, spisak sigurnosnih bunkera gde predsednik može da bude sakriven, uputstvo za korištenje urgentnog sistema za pokretanje nuklearnog napada (Hitnog sistema prenosa EPS) i karticu sa autentičnim kodovima za proveru predsednikovog identiteta - rekao je Mekger, koji je tri godine bio jedan od posebnih agenata tajne službe koji je nosio aktovku, smenjujući se sa još četvoricom kolega.

OTKRIVEN TAJNI RUSKI SUPERBOMBARDER: Moći će da lansira nuklearno oružje iz svemira! (FOTO)

On je naveo da je pre nego što je izabran da nosi torbu podvrgnut mnogim psihološkim testovima i raznim kvalifikacijama.

Printskrin: Youtube/hindu judaic Printskrin: Youtube/hindu judaic

- Pomoćnici mogu da pokrenu nuklearni napad, moraju da rade u parovima i oboje da pristanu na takvu akciju, ali za predsednika to ne važi. On može sâm da odlučuje - dodao je Mekger.

Istakao je još i da takozvana fudbal torba mora uvek da bude uz predsednika, čak i na putovanjima kad treba da je u hotelu na istom spratu s predsednikom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA