• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

NAJSKUPLJE JELO NA SVETU: Morski plodovi u sosu od zlata (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ste vrsni gurman, a mrzi vas da kuvate i nemate vremena da odete u svoj omiljeni preskupi restoran, sada postoji gotovo jelo koje će zadovoljiti i najzahtevnija nepca

  • 1
Foto: Alex Lentati Foto: Alex Lentati

Čuveni britanski kuvar Čarli Bigam napravio je najluksuzniji gotovi obrok za dvoje, koji je moguće pazariti u supermarketu. Ako ste spremni da izdvojite nekih 43.384 dinara, možete dobiti kombinaciju najfinijeg lososa u šampanjcu i beluga kavijaru, s dodatim ostrigama, jastozima i tartufima, posutu mrvicama od 24-karatnog zlata.

Umesto aluminijumskog pakovanja, zamamni obrok nazvan “Swish Pie” dolazi u posudi optočenoj zlatnim listićima.

- Želeli smo da unapredimo svoju reputaciju najboljeg proizvođača gotove hrane, tako što ćemo u ponudu uvrstiti zaista jedinstveno jelo u kojem će uživati i naši najzahtevniji kupci – rekao je Čarli Bigam.

Za spremanje jednog ovakvog obroka Bigamovom timu je neophodno nekih tri i po sata. Kupac ga može podgrejati u mikrotalasnoj za manje od trideset minuta.

- Dok sam razvijao ovaj ekskluzivni recept, putovao sam širom planete u potrazi za najfinijim i najkvalitetnijim sastojcima. Konačni proizvod je obrok u kojem će naši klijenti uživati – poručio je ovaj hrabri kuvar, koji ne sumnja da će prva “Swish Pie” serija planuti dok si rekao keks.

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari