SAMO ZA DUBOK DŽEP: Zdrava hrana je skupa investicija!

Čovek koji želi da se hrani zdravo na dnevnom nivou za hranu mora da izdvoji čak 120 dinara više od osobe koja se prosečno hrani, što za mesec dana iznosi trošak od preko 13.000 dinara

  • 1

Čovek koji želi da se hrani zdravo mora da ima dublji džep. Svaka osoba dnevno treba da izdvoji dodatnih 120 dinara za zdravu ishranu, što je na godišnjem nivou više od 45.000 dinara, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Ako želite da imate kvalitetan obrok s ribom, povrćem i voćem, morate da izdvojite 100 dinara više u toku dana ne bi li ste imali to što želite na tanjiru.

Optimalni dnevni unos kalorija je do 2.000, a naučnici su izračunali da je obrok od povrća, voća, ribe i oraha mnogo skuplji od tanjira s industrijskim mesnim prerađevinama i drugim dodacima.

Oni su naveli da za dnevno konzumiranje 400 grama voća ili povrća treba izdvojiti dodatnih 130 dinara i to za samo jednu osobu.

Za bračni par s dvoje dece to je mesečno dodatnih 13.600 dinara.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA