ŠTEDLJIVI MLADENCI: Svadba za 135 dinara (VIDEO)

Dvoje mladih iz Velike Britanije dokazali su da za venčanje uopšte ne mora da se izdvoji basnoslovna suma, već su organizovali zabavnu svadbu za neverovatno male pare

  • 1

Da su Škotlanđani u svetu poznati kao narod koji se nerado lati novčanika, dokazali su i mladenci Džordžina Portus i Sid Ines koji su uspeli da organizuju svadbu maltene za džabe.

Za samo jednu britansku funtu, koliko je iznosio njihov budžet za venčanje, uspeli su da organizuju savršen dan za svoje prijatelje i porodicu. Nisu im nedostajale ni burme, ni cveće, ni torte, pa čak ni fotograf koji bi zabeležio trenutke njihovog najsrećnijeg dana u životu. Verovali ili ne, gozba je bila bogata ićem i pićem, dok su se zvanice ludo zabavljale do duboko u noć, plešući uz fantastičan džez.

- Zaista ne vidim svrhu skupih, ogromnih venčanja. Na taj način se gubi poenta šta bi brak zaista trebalo da predstavlja – rekla je tridesetšestogodišnja Džordžina.

Pored taksi za unos u matične knjige, koje u Velikoj Britaniji iznose oko 70 funti, onu jednu funtu koju su uložili u ovu svadbu potrošili su na kupovinu mladine venčanice u prodavnici polovne robe. Evo kako im je uspelo da organizuju “svadbu za dž”.

Venčanica – 1 funta

Mladoženjino odelo – izvučeno iz prašnjavog ormara

Burme – ručno rađene od delova životinjskog roga pronađenog u bašti

Matičar – vikarka je pristala da ceremoniju obavi besplatno, a mladenci će zauzvrat pomoći u dobrotvornom radu lokalne crkve

Fotograf – besplatna usluga koju će mlada nadoknaditi kao snimateljka u fotografovom studiju


Torta – Džordžinina tetka je uskočila sama, umesivši čajni patišpanj

Hrana i piće – svako od gostiju je napravio ili doneo ponešto

Muzika – mladin otac je svirao džez-saksofon

Lokacije – piknik na livadi i večernja žurka u štali na Džordžininom i Sidovom imanju

Ipak, da mladenci ipak nisu toliko škrti prema sebi koliko prema svojim gostima može se naslutiti iz njihovog plana da svoj “medeni mesec” provedu u višenedeljnom provodu u Berlinu, gradu u kojem su se verili.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    4. septembar 2013 | 21:02

    A isti ovi mladenci će da odu nekom na svadbu i da se naravno najedu i napiju veoma rado, eee pa znam ja u kom grmu leži tvor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA