LJUBAV JE SLEPA: Zašto nam je naš partner lepši od drugih?

Nedavno rađeno istraživanje je pokazalo da partneri u vezi nisu objektivni. Ovo utiče na pojavu "optičke varke" zbog koje su i muškarci i žene skloni tome da misle kako su njihovi partneri lepši od drugih ljudi

  • 6

Subjektivnost u vezi je slaba tačka mnogih parova. Naime, istraživanje koje je rađeno na Univerzitetu Groningen u Holandiji pokazalo je kako su parovi po pitanju nekih stvari manje objektivni nego inače.

Studija je obuhvatala oko 70 parova koji su imali zadatak da ocene izgled pojedinaca na fotografijama. Pokazalo se da su i muškarci i žene bili najmanje objektivni u trenucima kada su u rukama držali fotografiju svoje voljene osobe, ocenivši je pritom kao najlepšu od svih.

Ispitani parovi su u proseku bili u vezi između dve do tri godine, a naučnici su došli do pretpostavke da na objektivnost kod parova u velikoj meri utiču osećanja.

Holandski stručnjaci, takođe, savetuju da treba biti oprezan s iluzijama u vezi, s obzirom na to da preterana količina ne može da bude dobra ni po koga. Stoga budite oprezni, naročito ako ste vi ti koji ste više zagrejani.

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodica

    26. septembar 2013 | 07:47

    Iskreno,moj muz nije tip kakav sam ja imala i zamisljala,nije ni najljepsi,al ima ono nesto,nekako,citav svjet je moj kad sam s njim,kad se privucem uz njega...Prelijep osjecaj!Ljepsi od bilo koje i bilo cije ljepote!!!

  • Ivana

    23. septembar 2013 | 14:26

    Meni je moj muž najlepši,zato što je skroz moj tip muškarca...od glave do pete..baš onakav kakv volim da muškarac bude...

  • Sinisa Grgic

    23. septembar 2013 | 15:53

    Jednostavan je odgovor,...kad nekog volimo onda smo slijepi kraj očiju,ili "slijepi od ljubavi",ato je i inače najrašireniji uzrok sljepoće....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA