Čista kuća nam važnija od seksa

Nedavna studija došla je do poprilično iznenađujućih rezultata. Naime, dokazano je da su ljudima neke stvari mnogo bitnije od seksa, a evo o čemu je reč

  • 23

Seks je ljudima izgleda jedna od poslednjih rupa na svirali. Istraživanje koje je rađeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako je čišćenje kuće i održavanje higijene doma bitnije od godišnjeg odmora, druženja i što je najšokantnije, seksa. Ljudi zapostavljaju seksi igre pod čaršavima zarad ribanja i uklanjanja prašine, a sudeći prema svemu, ne trpi samo seksualni život već i društveni.

Čak 36 odsto ispitanika priznalo je kako im čista kuća pričinjava veće zadovoljstvo od seksa, 34 odsto se radije odlučuje za čistu kuću nego za godišnji odmor, a samo 18 odsto na prvo mesto stavlja seks.

Istraživanje je takođe pokazalo da neuredan dom ljude iritira više od gužve u saobraćaju, kazni za parkiranje ili telefonskog razgovora, kad su stavljeni na čekanje.

Ipak, iako su i muškarci i žene podjednko učestvovali u anketi, žene su i dalje te koje više vremena provode u kućnim poslovima, čak šest sati nedeljno više nego muškarci.

Žene u proseku čiste kuću 17 sati nedeljno, što je sat vremena više od dva puna radna dana. U Britaniji su uglavnom žene te koje na sebe preuzimaju odgovornost za kućne poslove, ali istovremeno njih 40 odsto smatra da muškarci ne treba da obavljaju stvari po kući i da to isključivo treba da bude prepušteno ženama.

Na nedeljnom nivou žene imaju 23 sati slobodnog vremena, čak 8 sati manje od muškaraca.


(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detlic Pera

    28. septembar 2013 | 12:44

    A sto se mene tice, jes vala nikakav sam... Ali imam onu unutrasnju lepotu... :D

  • Sumadinac

    27. septembar 2013 | 19:27

    Da mi je ova sa slike da mi čisti kuću bilo bi tu i seksa garant.

  • Milan

    27. septembar 2013 | 20:00

    Mojoj zeni nije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA