Na šta žene troše 627 sati godišnje?

Ženska opterećenost izgledom, počev od kose, kože, noktiju, frizure i ostalih stvari, i više je i nego očigledna, naročito nakon najnovijeg istraživanja koje čvrsto potvrđuje ovu teoriju o nedostacima

  • 4

Žene su isuviše opterećene svojim izgledom, pokazala su najnovija istraživanja koja potvrđuju da dame provode čak mesec dana u toku godine razmišljajući o lepoti i sopstvenim nedostacima.

Studija koja je rađena u saradnji sa oko 2.000 žena pokazala je da dame potroše tačno 627 sati i 28 minuta na razmišljanje o "problemima" poput nesavršenosti kože, kose i ostalih delova tela, a najveći problem je svakako višak kilograma o kojem nedeljno razmišljaju gotovo dva sata, tačnije sat vremena i 46 minuta.

Nešto manje vremena, odnosno sat vremena i 26 minuta, žene potroše na razmišljanje o prekrivanju kritičnih zona na telu, a čak osam od deset pripadnica nežnijeg pola je opterećeno svojim izgledom čak i kada su poprilično zadovoljne odrazom u ogledalu.

Ono što im, takođe, često okupira misli je nadutost i to sat vremena nedeljno, ali i opterećenost time da li su im grudi premale. Međutim, kulminacija celokupne priče o izgledu, prema pisanjima "Dejli mejla", dešava se za vreme spremanja za neki bitniji događaj, poput venčanja ili večernjeg izlaska. Tada sve frustracije isplivaju na površinu.

(T. M./DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA