IZUMRLA VRSTA: Kavaljeri više ne postoje

Najnovija istraživanja pokazuju da kavaljeri više zvanično ne postoje s obzirom na to da je procenat muškaraca koji se prema ženama ponašaju kao džentlmeni zanemarljivo mali

  • 20

I dok su nekada muškarci otvarali vrata restorana damama, ljubili ruke, ustajali kada uđu u prostoriju i ophodili se prema njima sa dubokim poštovanjem, danas se većina njih bez ikakvog ustezanja gura po autobusima, dobacuje nepristojne komentare na ulici i nema apsolutno nikakav trag bontona u svom ophođenju prema ženama. Ipak, čast izuzecima koji su vrlo retka vrsta, poput belih tigrova.

Najnovija istraživanja koja su objavljena u "Dejli mejlu" pokazala su da se svaki sedmi muškarac odvaži da ženi ustane u busu ili vozu, a trećina frajera je čak priznalo kako nikad nisu pomogli ženi sa dečjim kolicima.

S druge strane, nalaze se žene koje vole kavaljerstvo, s obzirom na to da samo sedam odsto dama džentlmensko ponašanje smatra nepoželjnim. Ipak, ni frajeri nisu imuni na lepo ponašanje žena, pa čak tri od pet muškaraca voli kada im žena pridržava vrata.

Da se zaključiti da bi skoro svaka žena volela kraj sebe jednog džentlmena, ali nisu u mogućnosti tu želju da ostvare jer su kavaljeri zaista izumrla vrsta.

Međutim, razlozi za takvo ponašanje muškaraca su vrlo jasni - jednostavno se plaše da se ophode prema ženama s punom pažnjom jer misle kako damama smeta isuviše zaštitničko ponašanje.

Rezultati jasno govore da su muškarci u velikoj zabludi i da će svaka žena "odlepiti" kada joj frajer pomogne da odnese teške kese do kuće, primakne stolicu u restoranu ili iz rukava izvuče neki treći, staromodni trik. Maniri su uvek u modi, imajte to na umu.


(T. M./DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanka

    6. decembar 2013 | 13:27

    Kada vidim danasnje devojke nemaju ni d od dama( ima izuzetaka) nije ni cudo sto nema kavaljera

  • Урош

    6. decembar 2013 | 13:26

    Нема више дама, нема ни каваљера. :) Не заслужују. Ја сам каваљер, па никада нисам имао девојку. Нисмо у моди.

  • Sve neke starlete

    6. decembar 2013 | 14:03

    Pa nema...kada pogledate fejs, instagram...koliko devojaka ima sa napućenim usnama i od ogledala i u gaćicama. Kako da ceniš takvu osobu kada samo gledaš da je odvučeš u krevet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA