13 činjenica o ženskoj seksualnosti koje sigurno niste znali

Žensko telo predstavlja pravu misteriju. Mnogo je toga nejasno, od toga šta ih uzbuđuje, kako postižu orgazam, pa sve do toga zašto im ne uspeva da ostanu u drugom stanju

  • 0

O seksu i seksualnosti znanja nikad dosta! Donosimo vam lekcije o omiljenoj ljudskoj aktivnosti koje sigurno niste naučili u školi.

Nekada je mesec određivao ženinu plodnost

Iako u današnje vreme to deluje nestvarno, menstrualni ciklus žena davnih dana bio je povezan s mesečevim menama. Tako je nežniji pol najčešće menstruaciju imao tokom mladog meseca, dok je većina dama ovulirala za vreme punog. Danas je taj odnos poremećen, kako zbog veštačkih izvora svetlosti, tako i zbog ekrana televizora, kompjutera i telefona koji nas okružuju.

Žene mogu da zatrudne čak i 5 do 8 dana nakon seksa

Istraživanja su pokazala kako spermatozoidi u telu žene mogu da preživeti preko nedelju dana pre nego što oplode jajnu ćeliju.

Nošenje štikli loše utiče na orgazam

Pojedini brendovi cipela s visokim potpeticama razvili su luk cipele tako da nalikuje na luk na ženskoj karlici tokom orgazma. Potpetice stvaraju kontrakcije u predelu karlice, na šta se telo navikava i to dalje može da predstavlja problem. Grlić materice ne može da ostvari prave kontrakcije tokom orgazma, a samim time je i užitak manji.


Orgazam budi kreativnu stranu

Istraživanja su pokazala da orgazmi kod žena podižu samopouzdanje, produktivnost i kreativnost. S druge strane, dame postižu bolje orgazme kada su kreativne.

Kontraceptivne pilule smanjuju libido

Nekoliko je istraživanja pokazalo da kontraceptivne pilule mogu negativno da utiču na žensku seksualnu želju. Libido može biti slab čak i godinama nakon uzimanja pilula. Žene koje uzimaju pilulu i same primećuju kako reaguju. Ako primete da imaju smanjeni libido, trebalo bi da porazgovaraju sa svojim ginekologom i pronađu alternativno rešenje.

Na piluli žene biraju pogrešne partnere

Ponekad žene mogu da imaju problema sa začećem, ako su bile na piluli za kontracepciju kada su započinjale ljubavnu priču sa novim dečkom. Ove tablete mogu da privuku partnere koji nisu kompatibilni biohemijski i zato je kasnije nemoguće da žena zatrudni.

Sedenje može da uzbudi ženu

Sedeći na pojedinim vrstama stolica vrši se pritisak na “pudendal” nerv, smešten u karlici, može da ženu dovede do seksualnog uzbuđenja.

Previše sedenja smanjuje šansu za orgazam

Provodite li većinu dana u sedećem položaju, skraćuje se dno karlice i stradaju mišići koji su neophodni za potpuni orgazam. Kada ovi mišići očvrsnu zbog previše sedenja, ženama teže ide da postignu žestoki orgazam.

Žene imaju tri ključne erogene zone

Klitoris, G tačku i otvor grlića materice tačke su koje žene dovode do vrhunca. Neki tvrde da i bradavice spadaju na ovaj spisak.

Svaka vagina je različita

Svaka žena je jedinstvena po tome što su joj nervni završeci raspoređeni u polnom organu drugačije nego kod bilo koje druge žene. To znači da muškarci ne smeju da kopiraju metode koje su “radile” na bivšoj, već svakoj ženi moraju da pristupe na poseban način.

Pulsiranjem materica pokušava da upije spermu

Okrugli ligamenti koji završavaju na velikim usnama pomeraju matericu napred-nazad tokom orgazma, tako da cerviks ima priliku da prikupi što veću količinu sperme. Na taj način povećava sa šansa za začećem.

Veća navlaženost dovodi do boljeg orgazma

Budući da se telo sastoji uglavnom od tečnosti, redovna hidratacija povećava ljudsku sposobnost doživljavanja orgazma.

Svaka žena može da postigne orgazam

Gotovo nijedna žena nije rođena nesposobna za doživljaj orgazma. Žene imaju urođeni mehanizam doživljavanja orgazma, ali ne zna svaka kako da ga iskoristi. Srećom, tehnike kojima se postiže orgazam moguće je naučiti.

(Telegraf.rs / She)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA