≫ 

Otkriven tačan broj zaraženih medicinara u Nišu: 54 obolelo, 29 lekara i 18 medicinskih sestara

Od ukupnog broja pozitivnih, 47 su bili zdravstveni radnici, ostalih 7 su zaposleni u zdravstvenim ustanovama - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević

  • 2
Klinički centar Niš, doktorka Foto-ilustracija: Telegraf, Pixabay

Na pitanje zbog čega se broj zaraženih u Nišu uvećava, doktorka Darija Kisić Tepavčević je rekla da je do juče testirano ukupno 280 osoba zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u ovom okrugu, od kojih je 54 pozitivno.

- Od ukupnog broja pozitivnih, 47 su bili zdravstveni radnici, ostalih 7 su zaposleni u zdravstvenim ustanovama. Od zdravstvenih radnika, 18 medicinske sestre a 29 su lekari. Većina zaraženih je iz Kliničkog centra Niš, njih 27, dok je iz Doma zdravlja bilo njih sedmoro - rekla je ona.

Ona je saopštila i tačan broj zaraženih po zdravstvenim ustanovama i rekla da je u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika njih 3, Domu zdravlja Aleksinac 1, psihijatrijskoj bolnici Toponica 2, Radoniškoj banji 1 i ostalih šestoro zaposleni su po drugim zdravstvenim ustanovama.

Kako je naglasila, u ovom momentu njih petoro je hospitalizovano, dok je četvoro smešteno u privremenu bolnicu "Čair".

- 32 radnika se nalaze u izolaciji i čekaju rezultate drugog kontrolnog testa, prvi je bio negativan i posle drugog će se vratiti na svoje radno mesto ukoliko i on pokaže negativan rezultat - istakla je doktorka Tepavčević.

Sa bolničkog lečenja otpušteno ukupno 178 pacijenata

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je do sada testirano 868 zdravstvenih radnika, od kojih je 160 bilo pozitivno na prisustvo virusa.

SRBIJA KORONA BILANS PREDRAG KON, DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je do sada testirano 868 zdravstvenih radnika, od kojih je 160 bilo pozitivno na prisustvo virusa-Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je navela da u ukupnoj strukturi obolevanja zdravstveni radnici čine 8,38 odsto.

- To je ukupno opterećene obolevanja u zdravstvenim ustanovama - rekla je Kisić Tepavčević.

Sa bolničkog lečenja otpušteno je do sada ukupno 178 pacijenata koji su bili hospitalizovani zbog koronavirusa, rekla je zamenica direktora Insituta "Batut".

Sa bolničkog lečenja otpuštena 101 osoba, od kojih 28 na Sajmu čeka drugi negativan nalaz.

Iz Kliničkog centra Vojvodine, nakon dvostrukog negativnog nalaza otpušteno je pet osoba.

Iz KBC "Zemun" otpušteno je 36 pacijenata koji više nisu pokazivali znakove infekcije, a od njih je 32 koji na Sajmu čekaju drugi negativan nalaz, dok je četvoro pušteno kući. Iz KC Niš otpušteno je 36 pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    6. april 2020 | 17:16

    Koliki je broj ti istih u Valjevu racunajuci bolnicu, dom zdravlja, institut za javno zdravlje i stomatologiju ? Pitam posto Valjevski mediji pisu da je Valjevska bolnica glavni izvor sirenja.

  • Moli

    6. april 2020 | 17:29

    To je i ovde u Italiji problem broj jedan! Ostali smo ne zasticeni na vreme! Skoro da nije bilo ne zarazenih sestara i dokrora na svim odeljenjima. Zastitimo zdravstvene radnike, dzaba Sajam i svi objekti kad nece imati ko da nas leči...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA