≫ 

Kosovo onlajn: Priština zabranila uvoz robe bez natpisa "Republika Kosovo"

Preduzeća iz Srbije moraju da obezbede ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom koje ulazi na Kosovo, a zahtev za dozvolu podnosi se Kancelariji za vezu Prištine u Srbiji, dopisom ili mejlom

  • 34
Administrativni prelaz Jarinje, granični prelaz KiM FOTO:TANJUG/ MIRJANA MITROVIC

Vlada u Prištini usvojila je večeras niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo", a naša preduzeća će morati a imaju dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo objavio je portal Kosovo onlajn, pozivajući se na nezvanične izvore.

Informacija zasad nije zvanično potvrđena u Prištini.

Vlada je na elektronskoj sednici usvojila mere tokom rasprave o izmenama i dopunama odluke o reciprocitetu.

Kosovskoj Agenciji za hranu i veterinu naložila je da koristi ime i amblem "Republike Kosovo" na fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima, dodaje Kosovo onlajn.

Prema večerašnjoj odluci vlade, preduzeća iz Srbije moraju da obezbede ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom koje ulazi na Kosovo, a zahtev za dozvolu podnosi se Kancelariji za vezu Prištine u Srbiji, dopisom ili mejlom.

Vlada u Prištini je 31. marta donela odluku o postepenoj primeni “reciprociteta” kao principa u odnosima sa Srbijom.

Pojedini mediji u Prištini bavili su se danas temom reciprociteta, a RTK je objavio, on lajn, da će reciprocitet, koji je uveden 1. aprila za robu iz Srbije i BiH, biti ponovo ocenjen sredinom juna, kada se, kako navode, očekuju dodatne odluke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    30. maj 2020 | 23:30

    Treba za kosovare zabraniti ulaz u Srbiju osim ako dokazu da su Srbi

  • slađa

    30. maj 2020 | 22:43

    Руши Брњак и Јариње. Рат шиптарима. Архангел Михајло.

  • Muki

    30. maj 2020 | 23:17

    Dosta Srbija Kosovu tolerise . Treba im uzvratiti svim mogucim zabranama oko prometa robe. Mi Albaniji uplacujemo dva miliona evra pomoci posle zemljotresa a poni hoce da ukinu granice sa Kodovom. Gde je tu logika i kakva je to stategija ocuvanja Kosovs iMetohije u okviru Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA