NIŠTA OD ISTORIJE: Đoković izgubio finale Rolan Garosa!

Španski teniser posle tri i po sata borbe pobedio Novaka Đokovića rezultatom 3:6, 7:5, 6:2, 6:4 i osvojio drugi Gren slem sezone

  • 37

Novak Đoković moraće da sačeka makar još godinu dana kako bi osvojio Rolan Garos. Srpski teniser poražen je u finalu drugog Gren slema sezone od Rafaela Nadala rezultatom 3:6, 7:5, 6:2, 6:4, čime je Španac stigao do svoje devete titule na Otvorenom prvenstvu Fracuske.

Bio je ovo 42. susret Đokovića i Nadala, a ovo je 23. pobeda prvog tenisera sveta, koji je po šesti put slavio protiv Đokovića na Rolan Garosu.

U jednom dosta čudnom meču, Nadal je uspeo da se konsoliduje posle izgubljenog prvog seta i da podigne igru na mnogo viši nivo, dok je sa druge strane Đokovićeva igra išla silaznom putanjom kako je meč odmicao.

Nadal je odlično servirao, manje je grešio i uspeo da iskoristi sve slabosti koje je u finalu Novak pokazao, a one su krenule da se pokazuju posle izgubljenog drugog seta. Do tog trenutka Đoković je imao potpunu kontrolu meča, ali je nakon toga, momentum potpuno prešao na Nadalovu stranu.

PRVI SET

Kao što se i očekivalo obojica su od samog starta počeli da igraju onako kako samo oni umeju, svom snagom, fantastičnim udarcima o odličnom kretnjom. Atomski tenis je počeo od prvog odigranog poena, a izuzetnu sigurnost na svoj servis prikazali su obojica.

Tako je potrajalo sve do osmog gema u meču kada je popustila malo koncentracija Špancu, a Novak je to osetio i dobio tri brejk lopte koje je Nadal uspeo da sačuva, ali treću nije uspeo. Poslao je lopticu u aut, a naš teniser je dobio priliku da servira za vođstvo u setovima, ali kao da se uplašio i počeo da greši i dao aktuelnom šampionu dve prilike da uzvrati brejk, ali ih ovaj ne koristi.

Sa druge strane naš teniser osvaja četiri poena u nizu i dolazi do osvajanja prvog seta i koraka bliže tituli!

DRUGI SET

Početak drugog perioda igra bio je maltene preslikan kao i u uvodu meča. Nadal je bio nešto sigurniji na svoj servis, ali brejka nije bilo sve do šestog gema u setu. Tada su nastupili problemi za srpskog tenisera, koji je napravio prvo duplu grešku, a zatim vrlo lako dopustio da protivnik dođe do šanse da mu oduzme servis.

Prvu brejk loptu je spasao, nakon intervencije sudije koji je pokazao da lopta španskog igrača bila u autu, ali drugu već nije mogao. Ipak, vrlo brzo je Novak uspeo da se pribere u čemu mu je pomogao i Nadal, koji je uzvratio uslugu sa duplom greškom i dao dve prilike za ribrejk Srbinu, koji je iskoristio drugu i vratio se u set.

Taman kada se mislilo da će ovaj deo meča otići u taj brejk, desilo se nešto neočekivano. Novaku je pri rezultatu 6:5 za protivnika popustila koncentracija i napravio nekoliko grešaka što je donelo Špancu dve set lopte, a on je iskoristio prvu odmah.

TREĆI SET

Loša završnica drugog dela igre uticala je na startu trećeg i više nego što treba na srpskog tenisera, koji je izgubio sigurnost, dok je Španac dobio na samopouzdanju i odmah oduzeo servis Novaku.

Tek u četvrtom gemu je uspeo srpski teniser da prekine seriju od pet uzastopnih osvojenih gemova Rafe Nadala. Velika borba je nakon toga vođena dva puta na servis španskog tenisera, ali nije naš igrač uspeo da iskoristi prilike da vrati izgubljeni brejk.

Umesto toga izgubio je i drugi gem na svoj servis, iako je imao 40:15, ali je prvi reket sveta osvojio četiri uzastopna poena i potpuno preokrenuo duel u svoju korist.

ČETVRTI SET

U uvodnih pet gemova četvrtog seta nije viđena nijedna brejk šansa, a onda su viđena dva brejka. Prvo je Đoković maltene poklonio svoj servis gem Nadalu, ali je srpski teniser još jednom pokazao da ga ne treba nikada otpisivati osvojivši naredna dva gema za 4:4.

Ipak, Nadal je uspeo da osvoji naredni gem i da stigne do 5:4. Đoković je servirao za opstanak u setu, imao je 30:0, ali je onda prvi teniser sveta dobio naredna tri poena i stigao do meč lopte, kada je Đoković odservirao duplu servis grešku i time zabeležio novi poraz na Rolan Garosu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds

    8. jun 2014 | 15:21

    Ajmo Nole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Partimanijak

    8. jun 2014 | 19:12

    I nek je izgubio maneken... dok bude Nadal igrao na Garosu ovaj ce kupiti samo tanjire i posluzovnike.

  • Ivana

    8. jun 2014 | 17:29

    Zasto toliko minusa za Noleta????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA