Kletva američkog repera i dalje pogubna za Oklahomu, nestvaran potez Vejda (VIDEO)

Grmljavina ostvarila najgori start još od sezone 2008/09. Poraz od Toronta i povreda Perija Džonsa * Majami doživeo prvi kiks, dok je Hjuston stigao do 5-0

  • 0

Još jedna utakmica, još jedan poraz u NBA ligi i ono što svakako najviše boli Oklahomu jeste nova povreda njihovog košarkaša u meču protiv Toronta koji su domaćini dobili rezultatom 100:88, dok je gostima ostalo da se zapitaju koliko je jaka kletva repera pod nazivom ''Lil B'' i koliko će Kevin Durent možda zažaliti zbog jednog komentara na društvenim mrežama.

Prošlo je više od tri godine otkako je Durent prozvao repera i istakao da nije njegov veliki fan. Uz poruku ''Pokušao sam da ga slušam , ali mi razum nije dao. Ne mogu da verujem da je ovaj dečko relevantan'', usledio je odgovor repera koji je bacio kletvu na Durenta i na čitav tim Oklahome.

Prokleo je Lil B tada Durenta da nikada neće osvojiti NBA prsten i da njegov tim neće imati sreće, a izgleda da se jačina ove kletve ogleda upravo na početku ove sezone. Najgori start Grmljavine u poslednjih šest godina (1-4), povreda vestbruka i upravo Durenta, a na meču sa Torontom ostali su i bez Perija Džonsa.

- Čini mi se da je ovo sve košmar iz kog želim što pre da se probudim - rekao je košarkaš Oklahome Redži Džekson koji je zabeležio 13 poena i rekordnih 14 asistencija. Serž Ibaka je bio najbolji u gostujućem timu sa 25 poena i 11 skokova.

U pobedničkom timu istakli su se Demar Derozan sa 16 poena, Paterson je dodao 14, a Vilijams je ubacio 12. Od toga čak devet u poslednjoj deonici za sigurnu pobedu Reptorsa i skor od 3-1 na početku sezone.

Prvi poraz u sezoni, Majami je doživeo na svom terenu od raspoloženog Hjustona koji je već stigao do 5-0 na početku sezone. Sjajan šut za tri poena, a kada on stane tu je Dvajt Hauard kog su saigrači ''hranili'' loptama. Na kraju, je zabeležio 26 poena i 10 skokova u pobedi nad Vrelinom rezultatom 108:91.

- Počeli smo utakmicu odlično i želeli smo da je završimo na isti način - rekoa je Hauard koji, ipak, nije bio najraspoloženiji u pobedničkom timu.

Sjajno veče imao je Džejms Harden koji je ubacio 25 poena, zabeležio 10 asistencija, a samo jedan skok mu je trebao da bi upisao ''tripl-dabl''. Ariza je ubacio 19, a Beverli 15 poena.

Ipak, i pored sjajne partije Raketa, američka javnost najviše pažnje posvećuje fenomenalnom potezu Dvejna Vejda. Bek Majamija je bio u napadu, sudija je svirao faul u napadu, a onda je usledio potez koji je oduševio sve na tribinama.

Vejd je na kraju upisao 19 poena, dva više imao je Kris Boš, a Vilijams i Čalmers su upisali po 12 poena u meču koji je Majami možda i mogao da dobije da su imali više koncentracije u odbrani. Jer, bili su na samo šut od izjednačenja u finišu (83:80).

Rezultati:

Indijana - Milvoki 81:87

Majami - Hjuston 91:108

Njujork - Vašington 83:98

Toronto - Oklahoma 100:88

Nju Orlenas - Šarlot 100:91

Čikago - Orlando 98:90

Portland - Klivlend 101:82

LA Lejkersi - Finiks 106:112

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA