ZLATNA I MAGIČNA IVANA! Španovićeva prvak Evrope sa 6,98! (VIDEO)

Novim državnim rekordom i rekordom karijere najbolja srpska sportistkinja doskočila je do zlata koje joj je toliko falilo u dosadašnjoj karijeri i koje je toliko priželjkivala

  • 80
Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, u Pragu Foto: Marko Todorović

Srbijo, raduj se! Imaš evropskog prvaka! Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, u Pragu fenomenalnim i neverovatnim skokom od 6,98 metara.

Novim državnim rekordom i rekordom karijere najbolja srpska sportistkinja doskočila je do zlata koje joj je toliko falilo u dosadašnjoj karijeri i koje je toliko priželjkivala.

Svoj najbolji skok, koji je i drugi u istoriji dvoranskih šampionata Evrope, ostvarila je u trećoj seriji  kada je prosto ostavila sve u čudu svojim perfektnim skokom i donela Srbiji odličje posle 50 godina.

PAO JE REKORD SRBIJE: Neverovatan skok Ivane Španović u finalu EP! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Apsolutno zasluženo je Srpkinja došla do zlatne medalje, jer kada se pogleda svih njenih pet ispravnih skokova od šest koliko je imala ukupno, svaki od njih je bio perfektan čime je pokazala da je daleko ispred konkurencije.

Odmah na startu je dala do znanja konkurentkinjama da je u prag došla po najsjajnije odličje kada je skočila 6,80 metara, onda je zbog prevelike želje napravila grešku i prestupila da bi u trećoj seriji napravila čudo. Nebeski skok i novi nacionalni rekord, a zlato je bilo na dohvat ruke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I u naredna tri skoka je srpskinja bila daleko ispred konkurencije, jer su se ređali 6,89 metara, 6,71 metara i 6,81 metara.

Drugo mesto je osvojila naturalizovana Nemica Torum Moguenara sa 6,83 metara, dok je treća bila Florentina Marinku sa 6,79 metara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA