Predsednik SAD gledao kako je Gasol blokadom ponizio Džejmsa za pobedu Bulsa (FOTO) (VIDEO)

Omiljeni tim Baraka Obame dobio Klivlend na otvaranju NBA sezone koju je sa 40 poena, s druge strane, započeo prošlogodišnji MVP Stefon Kari

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nova sezona NBA lige je počela, a jedna od najzanimljivijih utakmica na otvaranju završena je fenomenalnim potezom Pau Gasola i pobedom Čikaga nad Klivlendom rezultatom 97:95.

Španski košarkaš verovatno sada misli da je on košarkaški kralj pošto je zalepio blokadu lebronu Džejmsu na 3.6 sekundi pre kraja meča, čime je sprečio da isti ode u produžetke. Naravno, u tome mu je pomogao i Batler koji je potom presekao pas.

>>> OVE SEZONE GLEDAMO TRI SRBINA: Poleće NBA karavan sa čak 57 Evropljana! (VIDEO)

Veliki pritisak bio je na domaćim košarkašima s obzirom na to da je u Čikagu bio predsednik SAD Barak Obama. Gledao je Bulse prvi put još od 2009. godine i njihovog gostovanja Vašingtonu. Aplaudirao je momcima koji sada igraju za njegov voljeni klub, a pogotovo Mirotiću.

Centar Čikaga ubacio je 19 poena na meču, uz devet skokova, a dva su su došla nakon akrobatskog šuta koji je oduševio predsednika. Međutim, najveću radost navijačima Bulsa priredio je povratak Derika Rouza. Ubacio je 18 poena i imao pet asistencija za nešto više od 32 minuta.

- Ovako bi trebalo da igramo svaku utakmicu - kratko je Rouz prokomentarisao meč posle kog je ''svoj sud'' dao i sam Obama. Ukratko, predsednik je istakaod a se nada da će njegovi Bulsi osvojiti prsten pošto imaju ekipu za to. Posebno je nahvalio Rouza i Batlera.

Mladi Batler je protiv Klivlenda imao 17 poena, dok su Snel i Mur sa po 11 poena bili jedini dvocifreni, uz pomenuti trio. Zanimljivo, Gasol je upisao samo dva poena za 36 minuta.

Ali, to mu niko ne zameri zbog pomenute blokade nad Lebronom koji je meč završio sa 25 poena i 10 skokova na svom kontu. Mo Vilijams je ubacio 19, Kevin Lav 18, a Džeferson 10.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gde je stao prošle sezone, Stefon Kari je nastavio i na početku ove u kojoj njegov Golden Stejt brani titulu. Nju Orleans nije mogao ništa da uradi i Ratnici su kod kuće slavili rezultatom 111:95.

Prošlogodišnji MVP lige ubacio je 40 poena na meču, uz šest skokova i sedma asistencija, a čak 24 je ''nabrao'' u prvoj četvrtini. Deseti put u karijeri da je ubacio 40+ poena.

Ostali nisu morali ni d aigraju, ali su dali skroman doprinos prvoj pobedi šampiona. Pre svih Ezeli sa 13 poena, Bogut sa 12 i Grin sa 10. Klej Tompson je imao poen manje.

Sjajno veče u redovima gostujućeg tima imao je Iš Smit. Jedna asistencija mu je falila za dabl-dabl učinak - 17 poena, devet uspešnih dodavanja. Entoni Dejvis je imao 18, a Kaningem 14 poena.

Atlanta i Detroit su imali tu čast da budu među šest timova koji su otvorili novu sezonu, a gosti su slavili rezultatom 106:94. Dominirao je Andre Dramond sa 18 poena i 19 skokova. Kaldvel-Poup je ubacio 21 poen, Moris je imao 18, Iljasova 16, a Redži Džekson 15 poena.

Nemački reprezentativac Denis Šreder je držao Atlantu koliko je mogao sa 20 poena i četiri asistencije. Milsap je imao poen manje, a Džef Teg ih je zabeležio 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA