I ovaj pehar dokazuje da je Đoković najbolji na svetu (FOTO)

Srbinu uručen trofej za najboljeg u 2015. godini

  • 0

Najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću u Londonu je uručen trofej Udružeja profesionalnih tenisera (ATP) za najboljeg igrača u 2015. godini.

Nole će po četvrti put u karijeri godinu završiti na prvom mestu. Godinu koja mu je svakako najbolja u profesionalnoj karijeri i godinu u kojoj je postao prvi teniser koji je stigao do 16.000 poena.

>>> Đoković počistio Nišikorija za prvu pobedu u Londonu!

- Ovo je bez dileme jedna od najuspešnijih i najboljih godina u mojoj karijeri, ali i životu, pošto sam postao otac i oženio se. Ti trofeji mi najviše znače i to se na pozitivan način odrazilo na moju igru i karijeru, sve se uklopilo. Imao sam uspeha prethodnih godina, ali se 2011. i 2015. godina definitivno izdvajaju. Ponosan sam na rezultate - rekao je Đoković u Londonu i dodao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Tenis je individualan sport, ali imam svoj tim, koji ima veliku ulogu. To su veliki stručnjaci, ali pre svega prijatelji na koje mogu da se oslonim, oni mi pomažu da svakog dana budem sve bolji. Porodica i prijatelji su se mnogo žrtvovali da bih mogao da igram sport koji volim.

Podsetimo, srpski teniser je ostvario 79 pobeda i samo pet poraza. Poslednji trijumf je onaj protiv Keija Nišikorija u 1. kolu završnog turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA