Najbitniji detalj u poslednje dve decenije, a koji će Srbiji stvoriti nove sportske šampione! (VIDEO)

Atletska dvorana u Beogradu doprinela je da se sve više dece uključi u sport i radi na unapređenju svog zdravlja.

  • 0

Ako želite da budete uspešna sportska nacija morate da osvajate medalje na Olimpijskim igrama u tri bazična sporta atletici, plivanju i gimnastici!

Kada u tim sportovima počnemo da osvajamo medalje, znači da imamo dobru bazu, a iz te dobre baze moći ćemo da selektiramo i dobre fudbalere, košarkaše, rukometaše odbojkaše i ostale sportiste.

>>> SAVRŠEN PRIZOR: Atletska dvorana na Banjici prepuna dece! Jevrosimović otkrio u kom gradu će se graditi nova (VIDEO)

STVARANJE BAZE SPORTA

Olimpijsku medalju u atletici smo uzeli, posle 60 godina, a za četiri godine će ih biti i više, a očekujemo i plivanje da se uključi u tu borbu, kao i gimnastika.

>>> Prelepa slika iz atletske dvorane: Dvesta mališana uživa u disciplinama kraljice sportova (VIDEO)

Važna je osnova ili baza, a odatle se kasnije deca usmeravaju na sportove za koje su talentovani.

Nedavni prizor u atletskoj dvorani u Beogradu, gde je više od dvesta dece trčalo, preskakalo prepone, skakalo u udalj, pokazala je da će Srbija za 10 godina sigurno moći da se pohvali sa više medalja ne samo u tri bazična sporta, već i u košarci, fudbalu, odbojci, rukometu, tenisu i ostalim disciplinama.

Izgradnja Atletske dvorane u Beogradu je momenat koji može da promeni istoriju srpskog sporta.

Sigurno se pitate kako?

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Sada kada postoji ova dvorana mogu da je koriste svi sportovi ne samo atletičari, gde mogu da rade na sticanju koordinacije, gipkosti, balansa, snage, brzine i ostalih motoričkih sposobnosti. Sada više dece može da se bavi atletikom, a samim tim i da nauči pravilno da trči, da se istegne da ojača muskulaturu, a to će kasnije koristiti i drugim sportovima.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Sada deca mogu da krenu sa bazičnim sportom od 7 godine, a nakon toga kada prođu školu atletike, ili gimnastike, da se opredele za neki ekipni sport sa 11,.12 godina.

Samo sa takvom organizacijom i planom Srbija će za nekoliko godina imati duplo više medalja i titula u ekipnim sportovima, ali i u atletici i gimnastici.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Jer, neće se svi baviti atletikom, neko će posle otići i na fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Ali, kad dođe bar će imati osnovu i znaće da trči da skoči što je osnova za bavljenje grupnim sportovima.

I ne samo to, da pomenemo i zdravstveni aspekt. Današnji sedentarni način života doprineo je da dosta dece ima ravna stopala, krive kičme, ili neki drugi deformitet. Zato je i jako bitno da se što više dece uključi u sport i da trenira.

Ono što je još bolje, atletska dvorana će ove godine biti završena u Ćupriji. Naime, atletska staza koja će biti montirana tokom Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni biće postavljena u Ćupriji. Od skoro nismo imali nijednu, a sad ćemo da imamo tri dvorane, imamo poludvoranu u Novom Sadu.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA