CRNA GODINA ZA NAVIJAČKI SVET: Šest ubistava za osam meseci!

Tragičan događaj u Novom Sadu produžio je jezivu seriju ubistava navijača u 2016. godini

  • 32

Svirepa ubistva Dragana Jovanovića zvanog Gidre i Darija Roklicera u Novom Sadu uznemirila su Srbiju. Mladići su nastradali u tuči, a smrtonosne povrede zadobili su štanglama i pajserima.

Gidra je bio vođa "Firme", navijačke grupe Vojvodine, a dva puta je uspevao da izbegne ubistvo. I Roklicer je bio jedan od navijača Vojvodine, a tragičan događaj u Novom Sadu produžio je jezivu seriju ubistava navijača u 2016. godini. Svima njima su odate počasti od strane grupa kojima su pripadali.

>>> Dva puta izbegao ubistvo, ćutao pred policijom: Ko je Gidra, ubijeni navijač Vojvodine? (FOTO)

Pre dva meseca, konkretno 13. oktobra, u pucnjavi u centru Beograda stradao je jedan od vođa navijača Partizana, Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi. Stanković je ubijen dok je ulazio u svoj automobil marke “audi“ na raskrsnici ulica Bačvanske i Gospodara Vučića.

Valjevo je bilo još jedno mesto u kom je stradao navijač, i to Crvene zvezde. Damjan Dragojlović (25) je kao radnik obezbeđenja u kafiću "Zipa" jedne noći umro od posledica tri metka koja su ispaljena u njega.

- Naš sin jeste bio vatreni navijač Zvezde, ali nije bio huligan. Radio je u klubu "Zipa" kao član obezbeđenja, ali ne da bi se provodio, nego da bi sprečavao nasilje. Svako može da potvrdi da nije bio nasilan i nije ni kao pripadnik obezbeđenja niti kao "delija" učestvovao u prethodnim sukobima koje je ubica imao s njima. Ostali smo bez njega, ali nećemo odustati od toga da se dođe do pravde - rekao je tada Damjanov otac Vlatko.

Foto: Marko Todorović, Lična arhiva Foto: Marko Todorović, Lična arhiva

U avgustu je ranama posle pucnjave ispred porodične kuće u Železniku podlegao jedna od vođa Partizanove navijačke frakcije "Zabranjeni", Alen Kostić (28) zvani Kubi. Prethodno je bio ranjen u sačekuši 2013. godine, a bio je i od ranije poznat policiji, kao i uostalom Stanković.

Na kraju, u Čačku je u aprilu ubijen Aleksandar Jaćimović (22) u sukobu dve grupe pred utakmicu između Borca i Crvene zvezde. U sukobu su korišćeni noževi. Navodno su te večeri navijači Borca bili sa nekoliko devojaka. Kada su se pojavili navijači Zvezde došlo je do rasprave, zatim i tuče u kojoj je jedan navijač Borca potegao nož i ubo Jaćimovića direktno u srce i ranio drugog navijača Zvezde.

Printskrin: Instagram/crvenazvezdafk Printskrin: Instagram/crvenazvezdafk

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Zvornik

    21. decembar 2016 | 14:54

    Navijacki?! Kriminalni svet! Narko dileri kakvi navijaci!? I JA SAM NAVIJAC PA MI SE NISTA NIJE DESILO! NITI MI KO PRETI NITI BILO STA DRUGO! Prestanite vise pisati da su navijaci sram vas bilo!

  • Ера

    21. decembar 2016 | 14:57

    Da samo sto vecina ovih olosa Bog da im dusu 'prosti vise imaju veze sa krinalom nego sa navijanjem.

  • Malisa

    21. decembar 2016 | 14:52

    Nije navijacki vec svet kriminalaca i dilera koji se kriju iza navijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA