NOLE PROTIV RATA U SIRIJI: Mi Srbi smo to preživeli!

- Potpuno se protivim bilo čemu destruktivnom jer sam imao to lično iskustvo i znam da to ne može doneti dobro nikome - rekao je srpski teniser

  • 13

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, koji se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD, kritikovao je planove zvaničnog Vašingtona da preduzme vojnu intervenciju protiv Sirije, kao odgovor na navodni napad režima predsednika Bašara Asada hemijskim oružjem u predgrađu Damaska 21. avgusta.

Ðoković je istakao da bi napad na Siriju bio nepromišljen i kontraproduktivan, i dodao: "Potpuno se protivim bilo kojoj vrsti oružja, bilo kojoj vrsti napada iz vazduha ili napada raketama", prenela je agencija AFP.

- Potpuno se protivim bilo čemu destruktivnom jer sam imao to lično iskustvo i znam da to ne može doneti dobro nikome - izjavio je Ðoković, misleći na svoje odrastanje u Beogradu tokom bombardovanja od strane NATO snaga 1999. godine.

- Taj period koji smo ja i moji sunarodnici i kolege iz Srbije preživeli je period u životu koji nikome ne bih poželeo. Rat je najgora stvar za čovečanstvo. Iz njega niko ne izlazi kao pobednik - rekao je svetski teniser broj jedan.

Ðoković je imao 12 godina kad je 1999. NATO bombardovao Srbiju.

- Ta dva i po meseca su nas ojačala. Gledali smo na svetlu stranu života. Bili smo deca, imali smo 12 godina, pa smo mislili ''OK, ne moramo da idemo u školu i možemo više da igramo tenis".

- Tako smo tokom dva meseca provodili čitave dane na teniskom terenu dok su nam avioni leteli nad glavama. Nakon nedelju-dve, nekako smo nastavili sa svojim životima. Situacija nije bila u našoj kontroli, ali smo srećom svi preživeli i takvo iskustvo iz prošlosti smatramo velikom lekcijom u životu - istakao je Ðoković.

Ana Ivanović, bivša prva igračica sveta, takođe se često prisećala 78-dnevnog bombardovanja Srbije, usled čega je bila primorana da trenira tenis u praznom bazenu, podseća AFP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi Debeli

    2. septembar 2013 | 09:21

    Nole,nazalost nisu svi preziveli.'Milosrdni andjeo' je ubio mnogo nasih malih andjela.Bili su kolateralna steta svjetskih kabadahija.

  • Me Myself And I

    2. septembar 2013 | 09:47

    BRAVO !

  • Stojanka

    2. septembar 2013 | 10:58

    Sta reci ovakav pametan momak I ovolikog srca se rjetko radja. Neka te Bog cuva Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA