Hrvatski mediji složni: Vukovar i četničke pesme trn u oku!

Prema navodima medija u susedstvu očekivana atmosfera koja se nije razlikovala od one na ''Maksimiru'' dočekala je fudbalere ''kockastih''

  • 10

Zanimljivi naslovi hrvatskih medija osvanuli su dan posle meča Srbije i Hrvatske, a skoro svi su bili složni u tome da njihov tim nije briljirao kao i to da je atmosfera na ''Marakani'' bila očekivano ''četnička''.

Na zubu medija prvi se našao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji nije osudio nacionalističke ispade navijača na tribinama na taj način dokazao svoju nestručnost.

Nekoliko zapaljenih hrvatskih zastava, zviždanje himni, četničke pesme, te veliki transparent ''Vukovar'' preko severne tribine stadiona Crvene zvezde dokaz su da se nije mnogo toga promenilo. Bio je to gotovo preslikan scenario iz prve utakmice na "Maksimiru" kada su hrvatski navijači radili slične stvari - preneli su mediji susedne zemlje.

Udovičić je posle meča ocenio da je meč protekao korektno, a hrvatski mediji dočekali su njegove reči sa zgražavanjem. Hrvatski mediji posebno su podvukli činjenicu da je Udovičić bio član zagrebačke Mladosti i stoga je neverovatno da je tako hladno doživeo uvrede na račun hrvatskog naroda.

''Indeks'' je otišao korak dalje što se tiče atmosfere na tribinama kao i ''Jutarnji'' dok je ''Večernji list'' bili dosta umereniji i najviše su komentarisali tok meča.

- Danas fudbalska porodica širom sveta slavi dan fer-pleja - kako su samo smešno zvučale reči službenog spikera, dok se Zvezdin stadion tresao od povika "J...ustaše". Usledila je pesma "Od Topole pa do Ravne Gore, sve su straže đenerala Draže...", dok su u vizualnom delu potpuno dominirali transparenti Srba iz krajeva preko Drine, veliki i naravno ćirilicom pisani Trebinje, Nevesinje, Glina, Banja Luka i najveći, Vukovar, čije ime su srpski navijači uzvikivali više puta tokom utakmice - stoji u pisanju ''Indeksa''.

- Hrvatska se s bodom vraća iz Beograda, a remi ne bi bio nikakva tragedija da Hrvatska nije igrala ispod svakog nivoa.  U prvom poluvremenu Srbi su nas pritisnuli i nisu nam dali da dišemo. Naši reprezentativci delovali su nemoćno, na protivničku polovinu došli su tek nekoliko puta, a koliko smo bili jalovi govori činjenica da nismo uputili niti jedan jedini udarac u okvir Stojkovićevog gola - prenosi ''Večernji list''.

Slično ''Indeksu'' detalje utakmice prokomentarisao je i ''Jutarnji list''.

- Nešto slično onome čemu smo svedočili prije šest meseci na "Maksimiru". Prvi poklič tribina dogodio se sat vremena uoči početka utakmice. "J... ustaše" orilo se Marakanom što je bio samo uvod u "Marš na Drinu" koja je puštena s razglasa. Srpska "domoljubna koračnica" ispraćena je ovacijama dok je ''Lijepa naša'' ispraćena salvom zvižduka - prenosi ''Jutarnji''.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miksa

    7. septembar 2013 | 12:48

    Ajmo ovi iz vlasti i FSS sa izvinjenjima. Izvinite sto smo pevali srpske pesme, verovatno smo trebali vase, izvinite za sve neprijatnosti, izvinite sto su cvrkutale ptice dok ste setali Uscem, izvinite sto nam sudija nije dosudio penal, izvinite sto smo dali gol, izvinite sto smo bili bolji, nece vise da se ponovi, izvinite sto sudija nije odmah dao crveni karton Maticu, a ne iz drugog puta zbog nepostojeceg faula, izvinite sto vam je iskljucen igrac, kada je nas Sulejmani isfolirao i za to trebao dobiti zuti...izvinite, izvinite sto nismo u EU, a vi jeste, izvinite sto u vasoj lepoj nema nijedne srpske firme, a vase se ovde sire ko kuga, izvinite za oluju i druge nepogode, izvinite...

  • стрептомицин

    7. septembar 2013 | 13:40

    А заборависте Северину са разгласа? Искомплексиране швапске слуге...

  • vaš novinar

    7. septembar 2013 | 16:10

    Jeste, pisalo je ВУКОВАР jer СРБИН ima pravo da koristi svoj jezik i pismo.....ili se varam. Vaše li je i to???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA